looking for unique and personalized gifts???

Friday, July 11, 2008

kejadian yang di sangka

hari ni jumaat...dah 2 minggu aku cuti hari jumaat...hari ni aku kena masuk meeting balik macam biasa yang akan habis lewat mlm...arghhh

jumaat 2 minggu lepas aku cuti sebab pegi taiping...masuk keje je hari isnin tu aku dapat berita yg sgt menyedihkan....begini kisah nya

seperti biasa jumaat tu ade meeting...meeting ni melibatkan staff dari site jugak...dari hospital area jb, seremban dan melaka....dan seperti biasa la meeting hari tu habis kol12 lebih....

staff yang dari jb, seremban dan melaka tu mmg disediakan hotel....mereka bermalam kat hotel la jumaat tu...tapi ade satu staff dari jb ni berkeras nak balik jb jugak mlm tu....dia drive sorang2 balik jb mlm tu jugak

esok pagi nye, akak kat sini dapat call....budak yang balik jb tu accident...dekat ayer hitam, johor...langgar dengan trailer...dia bawak myvi....

sebab aku cuti, aku hanya dapat tau berita tu hari isnin...akak kat sini bagitau budak tu tak sedarkan diri...kecederaan dia agak teruk...limpa dia rosak teruk dan kena buang....dia bergantung dengan mesin...dia masuk hospitak sultanah aminah,JB

terkejut aku bila dengar berita tu...ade staff sini yang melawat dia, amik gambar dia...aku mmg sedih tgk gambar dia...mmg tak sangka...minggu sebelum tu aku siap sembang2 lagi dengan dia...

seminggu jugak dia tak sedarkan diri...alhamdulillah dia dah sedar sekarang...tapi masih belum boleh keluar hospital.....aku doakan dia agar cepat sembuh...muda lagi dia tu...muda la dari aku...

so, aku harap meeting2 selepas ni takde la habis lewat sampai kol 1-2 pagi...semoga dijadikan pengajaran...

5 comments:

Sue@MamaMaryam said...

ya Allah...siannya kwn wanie tu..harap dia cepat sembuh... jauh tu nak blk johor..letih sgt kot... pelik tul opis wanie ni...meeting sampai memalam..

arine said...

Ye la , pelik tul opis wannie ni. Meeting sampai tgh pagi buta. Kalu ikut kan keje 8 jam je. Nanti tak produktif staff nyer kalu selalu cmtu.harap2 bos tu sedar la, smpai accident ha. Hopefully kawan wanie tu cepat sembuh.

Nazathul Hamimi said...

ntahnye wanie.. ada ke meeting sampai lewat2 sangat camtu.. patutnya paling lewat kul 10 mlm ok la...

kalau boleh saman, saman jer bos tu, ialah kerja 8 jam jer tau.. mana boleh lebih2 melainkan ada OT

wanie said...

sue, arine,

mesti budak tu trauma lepas ni...kereta baru beli...akak sini bagitau kereta dia remuk habis langgar ngan trailer tu...dah tak leh guna lagi

mimi,

mmg boleh ot...tapi tak larat la kalau dah sampai kol 12 -1 pagi...nak rehat jugak...ni masa meeting dah penat, tak dapat nak tumpu perhatian..

rizza said...

kesian nye...
semoga cepat sembuh kawan wanie tu ye