looking for unique and personalized gifts???

Thursday, June 12, 2008

budak tak dok diam

semalam kan lepas balik keje, kami pegi midvalley...hubby nak jumpa kawan dia...rasa nye dah lama tak menjejakkan kaki ke midvalley ni..masa keje kat um dulu, tiap2 minggu pegi midvalley...

si kenit org yg paling seronok la bab2 jalan2 ni...tak sempat2 abah2 dia nak cari parking, mulut dia dah bising " wa..wa.." nak keluar dari kereta...

si kenit pantang nampak ride yang masuk syiling tu...mesti nak naik...tak masuk duit pun takpe..asalkan dapat duduk dalam ride tu...siap tak nak turun lagi...jenuh la nak memujuk nye...

pukul 10 jugak la baru balik rumah...

si kenit skarang mmg tak dok diam dalam keta...kejap nak ke depan..kejap ke belakang...aku mmg dok belakang sebab kat seat depan tu ade car seat irfan...letak kat seat depan sebab, tiap2 hari, hubby jemput irfan dulu baru jemput aku...kalau letak kat belakang, lagi mengamuk la dia...dah susah nak letak si kenit ni dalam car seat...kau letak buku2 dan ball dalam keta...nak bagi dia dok diam dalam car seat...kalau tak, susah hubby nak drive time nak jemput aku...kalau aku ada dalam keta, tak kisah la...boleh la aku melayan si kenit...

3 comments:

mamaaina said...

Wanie,
Aina memang dari dulu tak nak duk dalam car seat....nasib baik sekarang dia behave sikit,kalo dia berdua ngan baba dalam kereta...ok je dia duk sebelah janji kat tangan dia ada MAKANAN.......

Nazathul Hamimi said...

emily dan farhan memang tak mau langsung duduk carseat... carseat tu buat perhiasan jer la.. hehehe

re:- nak gi singapore?? sama la kita, cuma tak sure datenyer lagi.. amik gambar banyak2 tau, nanti kita leh la survey tempat2 tu plak.
ala jangan risau, buat passport sekarang ni kejap jer. 2 jam dah siap.. pergi ada kerja ker holiday? drive yer? kami kalau pergi sana, drive jer sebab singapore sebelah kampung MIL

wanie said...

mimi,
irfan mmg tak nak dok dalam car seat..tapi kena jugak, sebab hubby drive berdua je ngan dia..

pegi singapore sebab husband wanie ade keje kat sana..wanie cuma tumpang sekaki je...hehehe