looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, June 17, 2008

happy 20 mos dear



hari ni irfan masuk 20 mos...

# makin banyak vocab dia yang kita boleh faham
# makan dah tak nak org suapkan..nak suap sendiri..tapi tak nak pakai tangan...nak sudu je...
# kalau nak tido mesti guna satu bantal ni je..dah jadi bantal dia la tu...kalau kita baring atas bantal tu, mesti dia tolak...
# nak tido malam mesti ade mama...dia takkan tido selagi mama tak baring sebelah dia
# suka sgt dengan cat dan fish..kalau tanya dia irfan nak cat/fish ke?...dia jawab "nak..nak.."
# suka shoe..kalau jalan2 dekat tempat kasut, dia mesti sibuk nak pakai...tapi dia suka kasut adult...kalau dapat pakai, dia berjalan dengan tersengih2 dgn kasut besar tu..
# nak tido, mesti dia suh pakaikan socks..
# makin kuat bersembang..suka layan dia w/pun tak faham dia cakap ape...

yg kelakar, ahad lepas kami tgh kemas2 rumah..hubby dah irfan kemas dalam bilik...aku kat ruang tamu...tetiba hubby bawak irfan ke ruang tamu...irfan tgh pegang torch light...dia menyanyi...bahasa dia la...yang kelakar, torch light tu dijadikan microphone...comel je...tapi pelik...mana la dia belajar benda tu...aku dan hubby tak penah ajar pun dia buat camtu...hubby cakap, dia nampak je torch light tu, terus amik dan nyanyi...pelik la dari mana dia tau buat camtu...

tapi irfan mmg suka nyanyi...kalau dia tak nyanyi, dia suh aku nyanyi kan untuk dia...twinkle2 little star, ABC, satu dua tiga...tu antara favourite irfan...

2 comments:

arine said...

Cute nyer Irfan tergolek cam tu..
Happy 20 mos Irfan

Sue@MamaMaryam said...

re: wanie beli kt gerai2 yg jual brgan herba/tradisional.. jus kurma genius rm35 sebotol.. pg satu sudu, ptg satu sudu :) sedap mesti irfan suka..klu maryam sokmo nak lebih... dlm paper pun ada rasanya iklan jus kurma tu..leh terus call. sy beli kt anjung kt pjaya akak tu suka kasi rega dia beli dpt la rm30 sebotol.