looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, June 18, 2008

taktik tak menjadi

semalam kan, aku nak try la pisahkan puting irfan...si irfan mmg tak leh berenggang dengan puting dia...geram betul tgk..

so semalam aku pun potong la puting lama....bila si irfan minta, aku pun bagi la puting yah dah kena potong tu...mula2 dia buat muka pelik...dia belek la puting tu...asal la pelik puting ni..mungkin dia cakap camtu...yang kelakar nye, siap boleh sumbat dalam mulut abah dia lagi suh abah dia rasa...

aku biar je irfan ngan puting tu..tapi aku standby la puting baru kot2 tak menjadi taktik tu...

masa si irfan nak tido, dia bergolek2...cuba hisap puting tu...dia rasa cam lain je, dia baling puting tu..pastu amik balik, hisap, baling lagi...itula keje dia...pastu merengek2...puas la aku pujuk dia suh tido...tak menjadi jugak...last2 aku bagi jugak la puting yg baru sebab aku pun tak leh tido dibuat si irfan...bagi je puting baru, tak sampai 1 minit dia dah terlelap...ish..ish..ish..

1st day tak berjaya...tak leh putus asa...kena cari jalan lain nak pisahkan puting irfan ni...tak nak la sampai besar pun asyik nak puting je...

sesiapa ade idea lain leh share ye...

3 comments:

Nazathul Hamimi said...

memang susah budak nak berenggang dengan puting..

mimi pun dah cuba, tapi tak de la sampai potong puting tu.. kekadang tu sajer sembunyikan.. kalau waktu biasa dia ok, tapi time tido, memang budak akan rasa resah..

papa emily jenis lembut hati.. so mimi gak yang kena marah sebab sembunyikan puting tu, dia kata budak tu kecik lagi, biar la.. dah tu suruh kita bagi budak tu puting.. alahai apa nak dikata tu..

kita ni mak2 memang risau kalau anak tu asyik bergayut jer dengan puting

arine said...

Mak rine dulu letak nescafe kat breast die masa nk pisahkan adik dgn susu badan. try la ltk kat puting irfan. tapi cian nnt,muka die berkerut sbb pahit. Aqim memang tak isap puting, masa 2 bulan dulu ade la tapi jap je.

ratna said...

anak saya pun dulu hisap puting jer. tapi ntah mcm mana ada satu mlm tu puting tertinggal dlm kereta. mmg merengek habis. nak pegi amik dah malas. kalau nak tido, you kena rajin sikit la dokong anak you pastu dodoi dia. ada orang kata jugak calitkan something yg rasa pahit kat puting tu. lama2 dia akan jadi tak suka. tak pun, masa tgh2 tido tu tanggal puting tu pelan2. kalau merengek sikit, kena dokong pastu dodoikan. mcm tu la saya buat.