looking for unique and personalized gifts???

Thursday, June 19, 2008

pening2

stress level aku mmg tinggi la dari semalam...nak balik awal semalam, tetiba bos buat meeting lak kol 5.30...yg menambahkan stress, agenda meeting dia nak staff2 dia ni hari2 balik lewat...

sakit kepala aku dengar...hari2 nak kena balik lambat...aku ni takde tanggungjawab lain ke...

hari ni sure balik lambat lagi...esok balik lambat jugak...kalau lambat kol 8-9 boleh tahan lagi...ni kol 11-12...kalau boleh dia nak tahan kitorang sampai esok pagi nye...huh....

husband aku dah bising...anak aku pulak dah pandai merajuk kalau aku balik lewat sgt...

hari2 aku rasa letih dan lembik....nak kena buat satu keputusan ni....

6 comments:

arine said...

alamak ni cam ka bos wanie. Ni dh melanggar hak asasi ni kaum wanita nih.hehehe.. wanie try la cari job lain. nnt rin try cari2 kan gak. atau wanie try guna agensi ke?kat Amcorp mall tu ade agensi pekerjaan matchlink ni no die 03-7955 2988. masa keje lama dulu rin dpt dari sini la. or opis rin skrg tgh cari org tp kontrak je la. gaji ikut ari la.wat keje2 admin. kalu nak jgn lupa masg ye.

ratna said...

you...tak boleh la balik lambat hari2. bos tu laki ker pompuan? sabar jer la kan. tp you kena berani lawan gak demi suami & anak2 tercinta.

wanie said...

rin,
wanie mmg tgh cari keje lain la..kalau tau mana2 ade keje kosong bagitau wanie ek..

ratna,
bos saya lelaki..belum kawin...geram jugak..sampai kadang2 tu dah tak leh sabar...ade ke kol 5.30 saya dah siap2 nak balik, dia leh panggil meeting...takde kena mengena ngan saya pulak tu...dah la bukan selalu dapat balik awal..tiap2 jumaat meeting sampai kol 12 lebih...kalau boleh sabtu ahad pun dia nak buat meeting jugak..pening kepala ni

Nazathul Hamimi said...

wanie, ni dah salah ni wanie. wanie selalu lambat tu boleh claim overtime tak? kalau boleh, tak tau la mimi nak cakap apa.. tapi kalau tak boleh claim, wanie boleh report perkara ni kat pejabat buruh tau.. sebab kita ni hanya layak kerja 8 jam sehari.. kalau takat lebih masa 1-2 jam, tu tak pe jugak.. tapi kalau hari balik pukul 10-11 malam, ni tak leh jadi.. memang patut pun laki bising..

lagi satu sebab boss wanie bujang sebab tu dia tak kisah balik lambat.. dia ingat kita ni tak de anak, suami ker... giler betul..

kalau ada peluang cari la kerja lain yer wanie

Bonda Humaira said...

hi wanie..ingat kita lagi tak? dulu kita jumpa kat fp,skrg kat sini pulak... lama tak dgr cite irfan..

wanie said...

mimi,
mmg gile pun...geram je wanie...mmg tgh cari keje lain ni...kesian kat irfan wanie tak dapat layan dia...sedih betul