looking for unique and personalized gifts???

Monday, June 2, 2008

serba salah

aku serba salah...si kenit sejak aku start keje balik, dia tak sihat....selsema dan batuk2 tak baik2 lagi sejak dia masuk balik taska...

hubby bagi aku satu idea...dia kata " apa kata berhenti je keje..jadi housewife je..leh jaga irfan..kurang sikit dia jatuh sakit"

aku pun serba salah..takkan la nak berhenti keje...aku baru je sebulan keje...kalau aku tak keje, camner la nak bantu hubby aku dalam perbelanjaan keluarga...aku rasa, pendapatan hubby aku belum cukup nak menampung kalau aku berhenti keje....

tapi...

aku aku kesian dan sedih tgk si kenit...asyik tak sihat...macam mana aku nak buat? serba salah aku ni..

jap tadi aku dapat panggilan interview...minggu ni...aku pulak tak leh nak cuti sebab baru je keje...macam mana aku nak buat ni

sebenarnye setakat ni aku mmg puas hati ngan taska ni...bersih, pengasuh nye baik, irfan nampak terurus, dan aku tgk irfan mmg suka dok taska ni....dia mmg manja ngan pengasuh2 kat taska tu...cuma..irfan ni tak tahan sejuk...taska tu guna air-cond...tu yg dia selsema, batuk tak baik2...aku pun serba salah nak tukar taska lain...susah nak dapat taska yang aku puas hati...

3 comments:

nurazrine said...

Wanie cari la taska lain. Mana tau kurang sikit irfan jatuh sakit. Kat umah orang ke hantar irfan.

wanie said...

rin..wanie bukannye tak nak tukar taska lain...wanie dah puas hati sgt2 ngan taska ni...cuma dia guna air-cond..irfan tak tahan sejuk...kalau cari taska lain susah nanti...takut wanie tak puas hati nanti..bukan senang nak masuk taska sekarang ni...hari tu irfan dalam waiting list nak dekat setahun baru dapat masuk...

nurazrine said...

hemm.. susah gak kan. kos hidup kat KL ni mmg tinggi. Kalau dua2 keje ok sikit. at least kalau kita nk berbelanja lebih sikit, still bole la lagi. Maybe taska tu leh kurangkan suhu air cond ke?