looking for unique and personalized gifts???

Monday, September 22, 2008

bbq

sabtu lepas kami buat bbq untuk berbuka puasa dengan member2 universiti mr. irwan...kami buat kat kg sri aman (kg mr. irwan yang 5 minit je dari rumah) sebab rumah kami takde tempat nak buat bbq...hehehe...

pagi2 lagi mr. irwan dgn 2 kawan dia pegi la shopping ape2 yang patut...ayam, ikan pari, sosej dan kerang...diorang terus bawak barang2 tu ke kg sri aman untuk diperap....aku pulak lepak kat rumah je..ptg baru la mr. irwan jemput aku dan irfan..

pukul 5.30 dah start membakar...my in laws mmg best...FIL and SMIL asyik tanya je nak masak nasi ke tak...mr irwan mmg dah bagitau awal2 tak yah masak ape2...sebab ade pot luck jugak...tapi diorang still buat nasik tomato...FIL risau takut kami tak cukup makanan...SIL pulak buat air asam yang sgt sedap..favourite mlm tu...sampaikan segala jenis sos tak laku...thank you very much...FIL dan SMIL yang sibuk menyiapkan meja, kerusi untuk makan...thank you again...

12 orang member mr. irwan yang join bbq tu...yang dah kawin bawak la makanan...macam2 diorang bawak...ade bihun goreng, puding karamel, jagung, salad, mashed potato, murtabak...mmg banyak...dgn nasi tomato yang FIL masak lagi..risau pulak tak habis...

mmg banyak makanan...ayam 5 ekor, ikan pari tak tau la berapa kilo, sosej 4 paket, kerang lagi....lepas semua dah makan mmg byk lebih...nasib baik la semua member2 mr. irwan tapau bawak balik rumah untuk sahur...so mmg licin la semua makanan...takde la membazir...

BBQ hari tu mmg berjaya...tiap2 tahun mmg mr. irwan akan berbuka ngan member2 dia ni...tahun lepas buffet..tahun ni bbq je...jimat sikit...bbq lagi best...boleh bersembang sampai ke mlm..hehehe..

lepas BBQ ade yang balik, ade yang lepak tgk bola...kol 11 lebih baru semua balik..kemas2 ape yang patut..kami balik rumah dah nak kol 1...terus tido..penatt...

gambar takde pun..mr. irwan tak bawak kamera..untuk ke berapa kali ntah...hehehe

2 comments:

eija28 said...

wanie...mana gambo bbq nyer...x sempat nak snap gambo ke?klu x boleh cuci mata pagi2 nie...hehehe

arine said...

best nyer BBQ!