looking for unique and personalized gifts???

Sunday, September 14, 2008

mydin

hari ni ingat nak lepak2 kat rumah je..lagipun perut aku tak sedap...senak je dah 2 hari...tetiba hubby lak ajak pegi beli barang nak buat kuih raya...aku ikutkan je...

kami pegi mydin subang...ramai nye orang...meriah betul...nak tolak trolley pun susah....pening kepala aku...irfan pulak merengek2 je...

kami sampai mydin dah kol 3.30...siap membeli dah nak pukul 6.30...mula2 ingatkan nak terus balik masak kuey teow je..aku teringin nak makan kuey teow kerang..tapi hubby nak makan nasi bukhara pulak..kami berbuka kat restoran syed dekat ngan rumah....makan nasi bukhara ayam kongsi 2 orang...

balik rumah aku masak kuey teow kerang pulak...ye la, masa berbuka makan nasi bukhara tu kongsi 2 orang....

bahan2 nak buat kuih raya dah beli..bila nak start buat aku tak tau..ikut kerajinan...hehe...

9 comments:

SaDi said...

rajinnya masak kuih raya... bagus...bagus..bagus... (sebenarnya Sadi tak reti buat kuih raya,,, ni yang kena belajar ni..) huahuahuahuahuahuahuah

wanie said...

sadi,
baru beli barang je...buat nye tak tau lagi bila...hehehe

eija28 said...

wah wanie...syoknyer buka2 blog hang terus ada lagu ar....best tu...eh..boleh ajor eija x camner nak letak lagu kat blog...harap dpt bantu eija....bertemu kita dari fp ke alam blog...eija dah link blog wanie kat blog eija

lieya_latif said...

wah wanie rajinnye buat kuih raye...lieya main tunjuk2 jek...tak serajin tahun lepaslah, tahun lepas mmg buat...he he he he kuih raye pun lieya order ngan kawan2 n beli kat mydin....murah2 n cantik2 plak tu....kat putrajya ni baru ade mydin tau, tapi tak sebesar subang laaa...tapi kire okey laaaa...n yg paling penting di mane ade mydin di situ ade kesesakan...ramaiii ooo orang, tensi gak kekdg2....

ermmm sedapnye nasi bukhara....bos lieya kat sini 'hantu' bukhara kat syed shah alam tu....sanggup tu gi jauh2 semate2 nak mkn nasi bukhara yg sedap...ermmmm dah terbayang2 bukhara kambing ni...........

Cik Puan Mimi said...

untung la wanie tahun ni boleh buat kuih raya.. ialah wanie dah tak kerja kan.. kalau wanie kerja, mesti tak sempat nak buat, terkejar2 kan.

mimi pun beli jer, tapi ingat nak buat jugak satu jenis kuih, tengok la minggu ni kalau rajin. hehehe

zAnA said...

wah, cik abg dia ngingatkan beli barang buat kuih ler..cayalah...

zana gamaknyer mmg tiap2 tahun kuih tunjuk wanie...xde skill + malas.....tp this year, dah set kat mind nie tak mau beli bebanyak...cam tahun lepas....hampir separuh masuk tong sampah..sayang yg amat ......

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

seronoknyer hubby support buat kuih raya ni wanie..iena dapat bygkan Mydin tu ngan sesak giler org..tu yang tak sanggup tu..he..he..iena pun taun ni banyak kuih tunjuk jer..abislah bonus aku!!!

Mimi~MommyNajeeb said...

Mydin Mall mmg sesak kan..especially weekend..paling best kat situ, Federal Bakery (kedai roti lama dah tu...). Hari tu gi cari sampin Najeeb kt Mydin..jenuh mengorek sana sini..last2 jumpa gak yg sesuai ..murah bangettt RM6.90..besttt :D

Ayong said...

minggu ni kita dah nak start buat kuih dah..hehehhee tapi kat umah mak lah... :)