looking for unique and personalized gifts???

Thursday, September 25, 2008

kena tag

ok nak jawab tag dari Iena


1) Berapa pasang baju anda tahun ini dan colour apa?
Tempah sepasang je..beli baju siap 1 pasang...so ade 2 pasang la...untuk pagi raya color purple..lagi satu color biru2 kelabu...hahaha...color ape tu...hentam je la...tiap2 tahun mmg tak buat byk baju kurung pun..

2) Makanan raya tradisional kesukaan...
semua aku suka...boleh gitu...kehkehkeh...kalau berkumpul ramai2, makan ramai2 mmg semua jadi sedap...tapi paling suka lontonng dan laksa ibu aku masak...laksa mmg mesti ade pagi raya...aku request...

3) Biskut raya kegemaran..
byk ni..nak tulis pasal biskut yang tak suka boleh?..hehehe...aku suka almond london, chocolate chip dan tat nenas...tat nenas ni pun favourite mr. irwan...kalau dah beli awal2 (buat tak reti) kena sorokkan...kalau tak tak sempat raya dah licin..

4) Bapa banyak duit raya anda dapat n spend kat budak
aku still dapat lagi duit raya tau..rm10 je la...hahaha...opah aku bagi...opah mmg bagi kat semua cucu2 dia...tak ketinggalan cucu dia yang dah besar panjang ni...tahun ni tukar duit raya separuh je dari tahun lepas...tahun lepas nye duit raya ade balance lagi...sebabnye tahun lepas beraya kat puchong..tak ramai budak2...tahun ni sure habis semua duit raya yang ditukar...sebab balik teluk intan...sepupu aku ramai ooo yang kecik2 lagi...yang besar2 pun kena bagi jugak...

5) Aktiviti malam raya

siap2kan ape2 yang patut...kalau kat kg aku, mesti la bersembang sampai pukul berapa pun tak tau...maklum la jarang jumpa sedara mara semua....

ok dah siap...nak tag sape pulak ye....

1. arine
2. sadi
3. ayang aizul
4. atty

dan sesiapa yang menjenguk ke sini ye....

buat jgn tak buat...



7 comments:

Ayong said...

betul tu..time mlm raya lah yg paling meriah kan. sampai ke pagi leh berborak2..hehehehehhe

re: perak kat bota kiri...wanie org perak ke?

SaDi said...

sadi baru jawab tag ni... hehehhehe... part malam raya tuu laa yang paling seronokkan... bila dah alam tak jumpa... ada je cite plus gossip yang nak dishare... huahuahuahuhauaua....

Cik Puan Mimi said...

wanie, warna baju raya kita tahun ni sama la, purple di pagi raya :)

atty's said...

ok nanti kty buat,.

arine said...

Wanie, rine dah jawab dh tag tu.Tq ya!

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

wah ramai tul tema purple tahun ni kan wanie..
seronoknyer dapat borak2 mlm raya kan..mcm2 citer kuar..pastu mesti mak marah suruh tidur sebab esok nak bangun awal...keh..keh..

Hirda Ibrahim said...

a ahh,
mlm raya jgn harap le nk tido awal...
selalunya 2am... boleh bersembang non-stop