looking for unique and personalized gifts???

Thursday, September 25, 2008

cak the rabbit

ahad lepas, aku pegi kajang rumah mak teh aku...aku ade order kordial dari dia...so pegi amik la ahad lepas...dah petang pun masa tu....

mak teh ade seekor arnab...besar....comel..warna hitam kelabu...cak namanye...cak ni dibiarkan lepas je dalam rumah....macam kucing...takde la cak ni buang air merata...disediakan tempat khas untuk dia buang air...tiap2 weekend, makteh bawak cak ni kat satu ladang arnab untuk dia bermain2....

irfan kan mmg suka ngan binatang...mmg excited la bila nampak cak ni...belai2...siap suh bawak masuk dalam keta, nak bawak balik...

masa kami nak balik, cak ade kat luar rumah tapi masih dalam pagar rumah...tgh salam2 semua, tetiba ade sekor anjing meluru ke pagar...nasib baik belum bukak pagar lagi...mak teh cakap, anjing tu mmg minat ngan cak...mmg pantang nampak cak....owner dia panggil pun dia tak peduli...sampaikan owner terpaksa tarik anjing tu....terkejut sekejap...musykil2....boleh pulak anjing tu minat ngan bukan sejenis dia...

1 comments:

Mimi~Najeeb said...

1st time dengar rabbit lepas dalam rumah pastu dia xde 'membuang' merata2...
Irfan suka rabbit ye? nak suh mama belikan la tu :D
p/s - Anakku kalo tgk rabbit kt kedai..dia buat gaya menggigil terketar2 mcm orang geram..hihi