looking for unique and personalized gifts???

Thursday, September 25, 2008

bunyi mercun

tgh aku sibuk celup coklat almod london mlm tadi, tetiba bunyi dentam dentum orang main mercun..irfan berlari ke safety gate...mr. irwan dah dibuai mimpi

irfan : uwat
mama (kat dapur) : kuat ye..org main mercun
irfan : akut
mama : kenapa takut..bunyi je kuat..jauh tu

irfan duduk la kat safety gate sampai dah takde bunyi mercun...

irfan ni penakut sikit...kalau bunyi kuat2 dia takut....kat kawasan rumah aku ni byk tgh renovate rumah...atas, bawah, blok sebelah....bunyi bising drill..irfan kalau bunyi drill tu, terus dia baring tak gerak2 sampai la bunyi tu hilang

minggu lepas, lepas berbuka kat Le Meridian, kami jalan kat swimming pool dia...ade satu kawasan ni batu2 macam gua...kami nak jalan dlm tu..irfan boleh nangis takut nak masuk situ....nangis yang macam kena cubit2 ok...siap teresak2 lagi....bukan nye ade ape pun...laluan tu macam gua je ade batu besar2..tu pun dia takut...

awat la penakut sgt anak bujang aku ni...ni belum takut gelap, takut serangga, macam2 takut lagi...haihh

2 comments:

atty's said...

kalo abg firdaus cukup takut ngn ulor..ngn lipas ekekekeke

Mimi~Najeeb said...

wanie..najeeb pun penakut yg amat kalo bunyi kuat cam guruh, mercun, pertunjukan bunga api or yg paling memalukan..bunyi kapalterbang masa nak berlepas - masa bwk naik flight tiap kali take off menangis2 dia..confirm org dalam tu semua tensen je dengar dia nangih..huhu