looking for unique and personalized gifts???

Thursday, September 25, 2008

projek 2

akhirnye dah siap pun biskut raya aku...buat 3 jenis je pun...tapi almond london paling lama sekali buat...2 mlm celup coklat.....lega sikit dah siap...untuk ibu pun dah siap jugak...

hari ni nak mulakan projek 2 mengemas rumah pulak..dapur, bilik irfan yang dah penuh ngan mainan dan buku yang bersepah2...tiap kali aku kemas, tak sampai 5 minit dah bersepah balik..irfan macam anti je kalau tgk barang2 dia kemas...bukan setakat mainan ngan buku je, baju2 dia pun dia sepahkan...penat aku lipat, susun elok2 dalam almari dia....bila time irfan rasa nak tukar baju/seluar, dia gi amik sendiri dalam almari...bukan sehelai dia amik...4-5 helai sekali...habis la bersepah dalam almari dia

cuma kemas2 je..takde decoration pun..rumah kosong je...belum ade hiasan2...konon2 nak beli lampu liplap tu...tapi fikir2 balik nak letak kat mana...aku dok rumah tinggi...takkan nak letak luar pintu je...tak jadi la beli...

semalam aku tak sedap badan...sakit kepala...so hari ni masak benda paling simple je...nasi goreng kampung dan goreng ikan masin pari...mr. irwan ok je...dia lagi suka...hari2 makan nasi lauk bosan jugak....

2 comments:

eija28 said...

wah wanie dah siap erk projek kuih raya...skrang projek mengemas plak....eija ahad nie baru nak kemas2 umah...kang kemas awal2 abis anak bujang ku itew dia sepahkan blk...SELAMAT HARI RAYA UTK WANIE SEKELUARGA....beraya di mana tahun nie?

lieya_latif said...

wah wanie..cayalah!!!!!!!! 3 jenis tu.....seronok kan kalo dpt buat sendiri...rase puas satu mcm....

alahai wanie, irfan same jek cam mia n mija...kite kemas nak dekat sengah jam....bagi kat dieorg plak, tak sampai 5 minit sepah balik...penat kdg2.....amboi anak bujang wanie dah pandai jage ketrampilan lah....pandai tukar baju sendiri ...he he he he