looking for unique and personalized gifts???

Thursday, May 7, 2009

irfan dan baby haikal




beberapa minggu lepas kan saya jaga nephew saya untuk seminggu..irfan seronok sgt la bila ade baby kat rumah...boleh la practice2 jadi abg..ahaksss


yang best nye irfan lulus jadi abang...dia sgt sayang baby haikal...kejap2 nak kiss baby...
DSC_0003


mula2 saya risau jugak nak letak haikal kat ruang tamu...takut nanti irfan main2 atau kacau baby haikal...tapi irfan tak kacau pun...irfan cuma duduk sebelah baby, baring2 sebelah baby..kalau nak kiss baby, pegang baby, irfan akan panggil saya...
DSC_0005


seminggu saya jaga baby haikal irfan sgt behave...dia tak jeles pun kalau saya dukung2 atau layan baby..dia akan join duduk sebelah saya dan usap2 kepala baby..saya rasa seronok...irfan telah menunjukkan ciri2 abang yg baik...


irfan sgt boleh diharap...kalau saya tgh masak, solat atau ke toilet, irfan yg akan tengok2 kan baby haikal...kalau baby haikal nangis, dia akan cuba pujuk dulu...usap2 kepala baby, tepuk2 baby...kalau tak berhenti nangis baru la kelam kabut dia panggil saya suruh pujuk baby...hehehe...
DSC_0008


irfan byk bantu saya masa jaga baby haikal...dia yg tolong keluarkan baju dan diapers haikal dari beg, tolong sediakan minyak dan bedak semua...tolong selimutkan baby haikal dan macam2 lagi..seronok tgk gelagat irfan jaga baby haikal...


irfan dah ready jadi abang...mama dan abah harap bila irfan apat adik nanti, dia akan jadi seorang abg yang baik, penyayang dan bertangunggjawab...amin...


dan irfan jgn risau, kasih sayang mama dan abah terhadap irfan takkan berkurangan bila irfan ade adik nanti...kami sentiasa sayang irfan dgn sepenuh hati...




"teremosi pulak"





written by,

11 comments:

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

irfan dah tunjuk ciri2 abang yang baik dan boleh diharap.. insyallah senang wanie nanti ada pembantu khas masa dalam pantang. heheheh

Mimi said...

sweetnyer Irfan...pandai sayang and jaga baby...

InsyaAllah nnt da dpt adik, Irfan mesti jadi abang yg penyayang and caring..

zai@umiaiman said...

baiknyer irfan.. tersentuh plak tengok,,,

zai@umiaiman said...

baiknyer irfan.. tersentuh plak tengok,,,

Ayumieza said...

bila irfan nak dapat adik ni????hehehehehehe wah tahniah irfan dah lulus jadi abg hihihi...

~~ciklinn~~ said...

ok dikk leh dah bg irfan adikk..heheh mesti dia suka nanti..

☆ lieya latif ☆ said...

irfan mmg boleh jadi abg long yg baik wanie, so teruskan 'usahamu' itu he he he he....irfan leh jadi abg long yg caring tu nanti.....

**happy mother's day**

neezareef said...

nnti irfan dh pndai jaga adik sndiri..

Mrs. Hasanif said...

dah boleh jd abg dah tu....ada bakat..hehehe

hatiberbunga said...

wah.. bagusnya irfan.. dah kira ready la utk ada adik, ye!

atty's said...

irfan penyayang..bagus..ler
for wanie..happy mother's day