looking for unique and personalized gifts???

Thursday, May 14, 2009

Yup..irfan gonna be a brother

pregnancy


Alhamdulillah..i'm 18 weeks pregnant....


Terima kasih di atas ucapan tahniah kawan2 semua


this pregnancy mmg kami plan..kami rasa masa nye dah sesuai untuk bagi irfan adik...takde la dia asyik main sorang2 je kat rumah....Actually, saya dah tau saya pregnant masa usia kandungan 5 minggu...


Kali ni saya harap dapat baby girl pulak..korang doa2kan sama ye...


pregnancy kali ni tak beza pun dgn masa pregnantkan irfan...saya takde mabuk2...cuma kali ni saya cepat letih...masa pregnantkan irfan, saya kuat berjalan...mmg tak lekat kat rumah...dah sarat2 pun saya masih suka berjalan..tu yang irfan pun kaki jalan jugak macam saya...ahaksss...kali ni, saya kurang nak keluar jalan2...cepat letih..jalan sekejap je dah sakit kaki, letih....


mengidam?...takde la mengidam sgt pun...cuma tak berapa selera kalau makan nasi...masa awal2 pregnant, saya asyik nak makan laksa....2-3 hari berturut2 makan laksa je...beli je pun...walaupun laksa tak berapa sedap, tapi sebabkan tu je yg leh masuk tekak, bedal je la....sampai sekarang saya tak berapa selera makan nasi...tapi yg lain2 sgt2 berselera ok...berat pun makin naik...huhuhu....pregnant kali ni saya asyik terasa nak makan benda2 manis...tapi saya tak leh makan manis...sekejap terasa nak makan cheesecake, big apple la, brownies la, coklat la....kena tahan je selera tu...sekali sekala makan la jugak sikit2....


pregnancy kali ni, saya ade problem sama macam pergnantkan irfan...sekarang saya check up ngan gynae di colombia asia medical center...saya plan nak tukar balik check up ke dr. khamsiah bila kdah 7 bulan...tapi tak sure lagi...


next week saya nak buat detail scan...saya harap baby dalam perut sihat dan takde problem ape2...risau jugak...sebab saya kena diabetis sama macam pregnantkan irfan dulu....


doa2kan baby dalam perut saya ni ok dan sihat selalu ye....






written by,

26 comments:

yong ibu chem said...

tahniah wanie!
yong pun tumpang gumbira..wah,patut lah byk entry ttg teringin mkn lah..irfan dah sedia nak ada adik lah..heheheheheh ada tersirat rupanya..

pasni, doakan me pulak yeah!!!

:)

Fariena said...

tahniah

moga semuanyer baik-baik belaka...

Mama Aqim said...

alhamdulillah.. happy dengar news wanie pregnant..hopefully dpt baby gal pulak ye.

Farra Dhelina said...

congratulations... :)

Farra Dhelina said...

congratulations... :)

Fateen said...

awak ada diabetes ke wanie?? jaga diri n baby baik2 yea... insyaallah saya doakan irfan bakal dpt adik perempuan..

Mama Adib said...

Tahniah

Semoga mendapat girl seperti yang di idamkan.

Mama Adib said...

chop scan detail tu camner.

berapa kos

Zanna_MamaBatrice said...

CONGRATE wanie...
hadiah hari ibu....
means...masa kuar ngan zana tu....wanie dah tahu ler yg wanie dah pregnant yerk...hu hu hu....
best nyer wanie

take gud care ok

abg irfan dah nak jadi abang yerk...
sama2 doakan yg terbaik utk wanie and baby..and semoga baby nie baby girl.......

As said...

Congrats Wanie... suka... suka... bakal bertambah la lagi baby² nih... hmm ya la Ifran dah leh jaga adik... patut la ngan bb dia kemain lagi manja & baik.. rupanya mama dia pegnen...
Jaga diri ya Wanie..kami doakan dpt baby gal lak lepas ni

Puan Iza said...

Wanie....tahniah!

ooo rupa2nya wanie peknen gak ek...ada lah geng iza :-) sukanya....hehehehe. Harap2 kali nie kita dpt baby girl lak kan....

wanie dh 18 weeks ek...maknanya wanie lg awal la pada iza...iza baru 16 weeks....


pasni irfan dgn haikal bakal dpt adik...yeah!


haikal pun manja semacam je wanie...tau dia nk dpt adik tu...malam2 asik sebut baby pastu cium baby kat perut :-). sonok lak bila ingat dia buat camtu...kiranya dia faham la ada baby dlm perut hehehe


so, take care yea...

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

tahniah wanie.. patut la selalu ada maksud tersirat.. nak dapat baby yer.. pandai wanie sorok yer.. masa besday nana dulu dah stat pregnant la yer.. tapi badan wanie menten jer tak berubah..

hopefully dapat bby girl yer.. jaga kandungan baik2.. ialah diabetes tak leh makan manis2 sangat.. tapi rasa sikit2 tu boleh la, hilangkan kempunan

atty's said...

Tahniah ye wanie..

tahniah jugak utk irfan..

faraulah said...

Tahniah yer Wanie...

Tumpang gembira ngan good news neh!

Mimi said...

Wanie..ada diabetes ye? maknanya kena cucuk insulin ke? sbb my sis dia mmg everytime pregnant kena diabetes amik insulin..

☆ lieya latif ☆ said...

tahniah!!! tahniah!!! hepi lieya dengar wanie....

irfan mmg dah patut jadi abang long, sebba die pun suke baby kan....jage diri n jage makan key....

boleh le tgk wanie memboyot ngan jaye nye pas nie he hehe

syazyatie said...

congrats..;)

rizza said...

tahniah...

Jue ~ mama DnD said...

Tahniah Wanie...sebenarnya akak mcm dah agak wanie peknen sbb lately byk tul enrty teringin mkn itu ini...sanggup mencari tu... tp segan nak tya...jaga kandungan yerk...

Siti Rohana said...

Alhamdullillah....dah adik adik ye irfan...MasyaAllah...haih lama tak update blog..byk berita tak tahu ni..sibuk sgt lah sekarang..anak baru 2 tu...akalu 3..tah le...
wani..jaga diri baik2...insyaAllah...Allah permudahkan segala urusan wani..Amin

Puan Gee said...

tahniah wanie, Irwan n irfan... nak menyambut anggota baru tak lama lagi... dah agak dah ada sesuatu tersirat bila bc entry2 lepas...

take good care of yourself

eMMa@iKKa said...

Tahniah!! Tahniah!! Wanie ada diabetes...kenalah jaga baik-baik k! Makan pun kena kontrol kan..Ikka doakan Wanie dpt baby girl yang comel, cukup sifat dan sihat k!

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

congrats!!! another one coming soon..bestnya...irfan tau tak yg dia bakal jadi abang ni?? anyway, take care..semoga dpt baby girl spt yg diidam2kan... tak pun jadi cam saya... deret boys je... hehehee...

neezareef said...

tahniah
semoga dpt baby gal plak
jaga diri baik2
jaga pemakanan
mmg kdg2 kita ni nk itu nk ini kan..tp pada2..
good luck

jidood said...

salam wanie... TAHNIAH... nampaknya sama2 lah kita membawa perut... huhuhu... seronoknye kan... mabuk tak seteruk saya!.... neway... take care ya...

AkMa said...

congrats..nak dpt ahli keluarga baru..akma doakan baby dan wanie sihat sejahtera..

jaga makan yerr...