looking for unique and personalized gifts???

Monday, May 18, 2009

tag kemas rumah

saya kena tag pulak...kali ni oleh viruspadu


1) BILA KALI TERAKHIR CUCI TOILET?

hmmm..minggu lepas...cuci toilet seminggu sekali...minggu ni belum cuci lagi...hahaha


2) PENCUCI APA YG DIGUNAKAN?

alaaaa...sabun cuci toilet yg serbuk je...yg dalam botol tu....tabur2...biar 15 minit...sental....


3) DALAM 1 MINGGU, BERAPA KALI MOP LANTAI?

ni pun seminggu sekali je...tu pun kalau si kenit ni tak terkencing merata, tak makan sepah2, tak tumpah2 kan air manis...kalau tu semua berlaku boleh hari2 mengemop lantai...mau sakit2 pinggang mengemop lantai...heheheh


4) APA TUGAS TERAKHIR ANDA SEBELUM MENJELANG MALAM?

ape yek...biasa2 je la....mandikan si irfan...masak2 sikit....lepak berdua ngan si irfan menunggu mr. irwan balik keje...mr. irwan sampai rumah je, tgk la aksi2 si irfan melompat menyambut abahnye balik keje


5) APA MENU HIDANGAN MAKAN MALAM PALING SIMPLE?

masak2 paling simple nasi goreng kosong ngan telur goreng ke ikan masin ke...tak pun nasi goreng kosong je

lagi simple roti makan ngan telur, tak pun daging burger

paling2 simple, buah-buahan je...tak yah masak2...hehehe


6) MINUMAN SELALU DIBUAT WAKTU PAGI

pagi2 bangun tido, buatkan air milo ke, kopi ke teh ke untuk bekalkan mr. irwan pegi keje...dia minum dalam keta untuk hilangkan ngantuk pagi2 tu....

saya kan sekarang tak leh minum manis2...so pagi2 minum air kosong je..tak pun buat la susu...


7) SEBELUM TIDO APA YG AKAN DILAKUKAN?

siap2kan irfan...pakaikan diapers...irfan sekarang time tido dan jalan2 je pakai diapers....check pintu tingkap semua dah berkunci...

lepas tu bermula la acara memujuk si irfan masuk tido...jenuh nak memujuk irfan ni masuk tido...selagi tak pukul 12-1 tak nak masuk bilik...


8) HARUS JAWAB TAG....

sape pulak saya nak tag ni ye....sape nak buat tag ni angkat tangan!!!!hehehe...

mereka yg bertuah adalah

1. lieya
2. mimi ~ mommy najeeb
3. hirda
4. Zai ~ ummi aiman
5. ciklinnn

buat ye homework korang ni..hehehe







written by,

9 comments:

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

adoii macam2 tag ada skrg ni..

eija28 said...

wanie...check your email ok...

☆ lieya latif ☆ said...

halamak kene tag ke...leiya ni dah le anti tag...kui kui kui

mcm2 jenis bende org leh buat tag kan....heheheheh

wanie, tak leh minum manis yeak...ade diabetis ke...leiya dulu time preggy ade tau...leceh tu kalo gi checkup.... so jlan terbaik minum susu anmum ajek ari2..sebab dulu lieya tak kuat minum air manis mase preggy, tapi gile dok makan coklat....hu hu hu

take care yeak

~~ciklinn~~ said...

yuhuuu kena tag ka? insyallah nanti akak buat...negh ngeh ngeh.....

wanie tak mabukk ker..baguslah camtu..linn kalu pegnant takleh bau susu.. huhuhu

Hirda Ibrahim said...

thanks wanie,
nanti hirda buat k? aku suka part2 tagged ni...hehehe
wahh irfan dh start potty ek?
bagus la, hardy x tau le bila...

Sham Ummi Echa said...

sama la cam echa..tido lmbat.. dkt kul 12 baru nk tido.. pas2 nk kejut bgn pagi sket nyer brcinta nk bangun...geram jer..

yong ibu chem said...

sama mcm chem..tido lmbt! klu tak kul 12..tak nak tido!

Linda Latip said...

hehehe..cuci toilet pn ade org tag! hihi..irfan dh train tk pki diapers ke wanie? mlm je pki?

watie said...

ho ho ho ho tag cuci toilet yer :)