looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, March 10, 2009

2nd day di kota bharu

jumaat saya dan irfan duduk kat hotel je la...mr. irwan pegi shooting wedding...melepak je la kami berdua kat bilik....petang baru mr. irwan balik...

lewat petang member mr. irwan, Arul and wife jemput kami di hotel...mula2 kami ingat nak sewa kereta je untuk jalan2 kota bharu..tapi Arul pulak tak bagi kami sewa kereta...dia sendiri nak bawak kami jalan2...Terima kasih byk2 Arul and wife kerana sudi melayan kami sekeluarga...menyusahkan korang pulak...

mlm tu diorang bawak kami dinner chinese food..maalam sebelum nye diorang bawak kami makan nasi kerabu ayam percik...sedap...

Restoran four season...chinese food



minum chinese tea dulu sementara tunggu makanan sampai



si kenit ni sekarang pantang kalau org nak shoot gambar dia..dah pandai nak buat aksi2 tanpa di suruh...



makanan di restoran ni mmg sedap...arul cakap, restoran ni sentiasa penuh...kami bernasib baik sebab dapat meja...yg datang selepas kami sanggup menunggu lama untuk makan kat situ..

layan gambar menu kami mlm tu ye...


buttered prawn



tak sure ikan ni masak ape...tapi yg penting sedap...masak dgn mangga muda



tomyam yang sgt sedap..isi nye pun byk...tapi agak manis dan kurang pedas..kalau kurang manis dan lebih pedas lagi sedap...terbayang2 tomyam tu sampai sekarang



sizzling beancurd..yang ni irfan suka sgt...dia makan beancurd ni je dengan nasi putih...nasi kongsi dengan saya...irfan siap tak cukup nasi lagi...seronok pulak tgk dia berselera makan..bukan senang irfan nak makan byk ni..



ade lagi satu lauk...kailan ikan masin..tapi tak snap sebab dah tak sabar2 nak ngap makanan atas meja...ahaksss...


lauk2 kat situ mmg sedap..dan harganye saya rasa amat berpatutan...bila2 kalau ke kota bharu lagi, mesti akan makan di restoran four season ni...


sebelum balik, bergambar depan restoran ni..ni la arul dan wife yang melayan kami berjalan2 sepanjang kami di kota bharu...terima kasih byk2...



ooopppsss..lepas makan kami tak terus balik bilik....arul bawa kami ke wakaf che yeh dulu....heheheh...









written by,

19 comments:

Cik Puan Mimi said...

nampak sedap semua lauk2 tu.. paling suka tentu la butter prawn tu.. alahai bila la nak makan ni.. terliur sudah

Zanna_MamaBatrice said...

wanie
kalu rest chinesse nie...mmg tak pernah mengecewakan ler wanie
sure sedap punya wanie.....
daku ter"pesona" tgk sizzling beancurd tu......sedap tu wanie...
patut ler irfan pun makan byk tu...

butter prawn dia pun nampak menarik ler wanie...
sedapppnyerrr.........

mrs khairul said...

wanie niza pun ske makan kt rest chinese..yg best sbb apa tau..ble refill chinese tea dia..hahahaha..sbb niza ske minum air teh tuh..

amboi irfan dh pandai posing yek..pasni ble tlg ayah amik gamba k..

Sham Ummi Echa said...

mmg nmpak sedap la food tu sumer.. kalo ada rezki kitorang ke kelantan.. harus kitorang cuba mkn kt restoran nih..

aimi @ kamalina said...

wah...bestnya tgk food tu.... terus lapar perut ni...wakaf che yeh tu tmpt shopping kan?? cam pernah dgr je..

lieya_latif said...

wah seronoknye jalan kat klate, seronok shopping tudung n batik tu.....dah lame tak jejak kaki kat sane....

wanie, terliur lieya tgk makanan tu sume....lagi2 butter prawn tu..menggoda tul....

As said...

sedapnyer lauk² tuh... ni yg buat kiter lapar ni....
beancurd tuh mmg sedap... kiter kalo mkn ader 1 restaurant kat shah alam tuh.. sebijik cam yg wanie mkn tuh... mmg sedap giler... sonok kan dpt jln²

Nany said...

Huhuhu..
Aku yg kawen ngan oghe kelate pon tak penah jalan sakan mcm nih. eh Wanie!..boley spesific tak restraunt nih kat mane? KB kan? ingat tak ape2 landmark..nanti if balik kg, leh la jalan2 gi sane...hehehe

Anonymous said...

We ѕtumbled over here by a ԁiffeгent web pagе and thought I might check thіngs out.
I like whаt I see so i am just fοllοwіng yοu.
Looκ forωarԁ to going over your ωeb page for a
second tіme.
Feel free to visit my web-site ... loans for bad credit

Anonymous said...

Hеy Тhеre. I ԁiѕcoverеd your blοg the use of msn.
Thiѕ іѕ a гeallу ωell
ωrіttеn artiсle. I'll make sure to bookmark it and return to read extra of your useful information. Thank you for the post. I'll сertainly rеtuгn.
My web blog - 12 month loans for bad credit

Anonymous said...

This blog ωas... how do I say it? Rеlevant!! Finally I have found something
which helped me. Thank you!
My homepage payday loans uk

Anonymous said...

Thіs paгagгaph is genuinеly a nice οne it helρѕ
new net users, who are wishing for blogging.
Here is my web site - Payday Loans

Anonymous said...

Hi, I do believe this is an excellent web ѕitе.
I stumbleduрon it ;) ӏ will come bасκ yet again since i have book markеd it.

Monеy and fгeedom іs the greatest
way to changе, maу yοu be riсh and соntіnue to
hеlp other peοрlе.
Feel free to visit my web blog ... 1 month loan

Anonymous said...

It's genuinely very difficult in this busy life to listen news on TV, so I only use web for that purpose, and get the most recent information.

Here is my weblog: Eternity rings
Also visit my homepage :: Eternity rings

Anonymous said...

If you аre going for most excellent соntents like myself,
simply go to see this web pagе daіly for thе reason that іt offеrs fеature contents, thanks

my pagе - New Bingo Sites
Also see my web page - New Bingo Sites

Anonymous said...

Ӏ'm extremely inspired along with your writing talents as neatly as with the structure in your blog. Is this a paid topic or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it's
rarе tο sеe a niсe weblog liκe thіs one nοwadays.
.

Feel free tο vіsit my ѕіte; personal loans

Anonymous said...

I foг all tіme emailed thiѕ ωebsitе post рage tο all my assοсiatеs, becаuse іf like to read it after that my
сontaсts will tοo.

Ηere is my blog ρоst payday loans

Anonymous said...

Its like you reаd my mіnd! You seеm to know a lot about this,
lіke you wrote the bоok in it or somеthing.
Ӏ think that you can dо wіth а fеw pics to drive the message hοme а bit, but other than that, thiѕ is fаntastic blog.
An excellent rеad. I'll certainly be back.

My weblog; payday loans

Anonymous said...

I absolutеly loνe your blog and finԁ mοst оf your post's to be exactly what I'm looκing
for. Dо you offeг guest writers to ωrite content аνailаble for you?

I wouldn't mind writing a post or elaborating on most of the subjects you write concerning here. Again, awesome site!

Here is my webpage Payday Loans