looking for unique and personalized gifts???

Monday, March 2, 2009

berita sedih

weekend baru ni kami ke pontian...mr. irwan ade job shooting wedding kat sana...saya dan irfan ikut je la...bertolak dari puchong sabtu pagi2 lepas subuh...

sebenarnye kami hampir2 tak jadi ke pontian...sebabnye

jumaat mlm, kami dapat berita anak SIL yang baru lahir(premature) dalam keadaan tenat...kena infection di usus...SIL dan husband nye tgh bersedih2...kami terus ke kg sri aman untuk mengetahui berita sebenar...

jumaat tgh hari doctor call SIL di rumah, bagitau anaknye kena infection yg teruk..keadaan baby semakin kritikal....bila SIL dan husband nye pegi tgk baby di hospital, baby dah pucat...kadang2 baby berhenti bernafas dan tak bergerak...ibu mana yg tak sedih dan risau tgk keadaan anak nye macam tu...

mlm tu mr. irwan pegi hospital putrajaya..saya tak pergi..sebabnye bukannye boleh masuk tgk baby...cuma parents baby sahaja yg dibenarkan tgk baby...lagipun irfan pulak nak letak kat mana...mr. irwan berjaya curi2 masuk ke NICU...dapat la tgk baby sekejap...mr. irwan cakap baby dah merah sikit time tu..takde la pucat dan biru je macam ptg sebelumnye..

so, mr. irwan buat keputusan tetap pergi ke pontian memandangkan baby dah ade progress...

sekarang, alhamdulillah infection dah makin berkurang..baby dah boleh minum susu sikit2...sebelum ni dia mmg tak boleh minum susu..minum je muntah...doakan baby SIL cepat sembuh ye....






"teringin nak tgk baby SIL"







written by,

11 comments:

yantz-yeem said...

harap2 baby tu ok dan mampu bertahan...kena sabar n doa byk-byk

CuTeMiUt78 said...

semoga baby tu.. cepat sembuh dan mampu bertahan lama hendaknya insyallah

As said...

sedih baca pasal SIL wanie....
hmm kami doakan moga bb xde aper2... ya la... camner la kan SIL wanie... dah la baru lepas deliver.. dpt lak berita sedih ni... sure x senang duduk... ...

Zanna_MamaBatrice said...

wanie
semoga baby cepat sembuh ok
cepat kembali normal
siannyer...

aimi @ kamalina said...

alahai...sedihnya baca pasal baby your SIL tu..nasib baik makin improve...semoga terus ok la pas ni..susah gak dgn baby premature... byk sgt yg kena jaga...sebab diorang mudah kena infection..

...sWeeT uMi... said...

wanie...moga bb tu cepat sembuh...sedih je bile baca pasal bb tu...moga mak n ayah dia tabah...

Siti Rohana said...

insyaAllah...baby SIL akan cepat sembuh....

ct boleh bayangkan macam mana keadaan tu...sebab masa Aisyah lahir pun dia masuk NICU...Dr ckp dia very2 poorly ill...lepas siap jahit luka bersalin...ct terus pergi tengok....sedih...tapi Alhamdullillah...dia dah sehat...

Kita berusaha...segalanya di tangan Allah..Allah knows best what is the best for us...

Fateen said...

Sama2lah berdoa anak saudara wanie semakin pulih..

re:haah, my bro member baik ngan pengantin..
kira wanie dh kenal ngan my bro yea..
kita jea yg x kenal..hehhee..

[[ yong ibu chem ]] said...

semoga baby tu cepat sembuh...
kesian bila dengar...

Mrs. Hasanif said...

harap bb makin ok.. :)

Mrs. Hasanif said...

harap bb makin ok.. :)