looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, March 10, 2009

3rd day di kota bharu

bangun pagi2 cari breakfast dulu..mujur la kota bharu ni byk kedai makan...kat area tempat kami tinggal pun byk gerai makan...jalan kaki je la...

sementara tunggu arul dan wife jemput kami, tgk org buat batik dulu


kami tinggal di Paloh Inn...kat situ ade nordin batik...bengkel buat batik pun ade kat situ...boleh la cuci2 mata tgk koleksi2 nordin batik tu...


irfan suka sgt bergambar dengan sampan ni..kat depan paloh inn...



bila nampak je sampan ni, dia sendiri pegi panjat dan suruh ambik gambar dia...ape yg dia berkenan ngan sampan ni saya pun tak tau



tgh hari lepas check out arul dan wife bawa kami ke rantau panjang pulak...dapat la shopping sikit2...tak shopping banyak pun..panas ooo rantau panjang tu...nak terbakar kepala rasa nye...sekejap je kami kat rantau panjang...tapi bila dah balik sini menyesal tak shopping byk2...nak kena ke sana lagi ni nanti...huhuhu


lepas balik dari rantau panjang, kami singgah lunch pulak..tak sure pulak kat mana yg arul bawak ni...gerai mee udang..

kami makan mee sup udang...udang besar2...semua kata sedap..tapi saya kan tak leh nak makan udang besar2 ni...so saya rasa kurang sedap la..hehehe...tapi saya makan jugak...akibat nye tekak saya rasa cam bengkak dan sampai sekarang bila teringat udang je rasa nak termuntah...

mr. irwan punya bihun sup udang...sedap kata nye...makan dgn cili lagi kaw..



lepas makan semua kami lepak2 kat rumah arul sementara nak tunggu flight...flight kami kol 9.30 mlm..




"tak puas shopping...jom ke kota bharu lagi"







written by,

7 comments:

Idida Aziz said...

salam wanie...gi kelantan yer...best la irfan dh naik flight....kita sdr lom pnh naik lg nih...harus lebih gayat dr irfan...tak sopink batik ke? shantek yg org tu tgh lukis nih

yong ibu chem said...

wah..best la, boleh jalan2 sekali kan..

oh, kalau dapat tgk batik2 yg cantik2 tu..mesti terkesima mataku ini..hihihihi

Zanna_MamaBatrice said...

best ler wanie
dpt nengok org canting batek depan mata
irfan teruja tengok bot yg cantik tu wanie...tu pasai dia sendiri yg panjat and mintak di snap...he he he

sedapnyer mee udang tu wanie
udang dia nampak segar ler wanie..
wanie alergic makan udang yerk....samalah ngan MIL zana

arine said...

jauh dah irfan berjalan ye..

Mimi said...

sedapnyer tgk bihun sup dgn udang besar2 tu..yumm

sampan tu cantik..kalerful..patutla Irfan suh amik gambar kt situ.

~~ciklinn~~ said...

ammboii jauh nyer jalan....comell sgt irfan bergmabr kat perahu tu....

sedapnyer bihun sup udang itu...gedabak udang eh..

Cik Puan Mimi said...

tak beli batik ker? selalu orang kata kalau beli kat kilang batik sendiri lagi murah tau..

besar2 udang dalam mee tu.. banyak lak tu. harus puas makan