looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, March 3, 2009

pregnant

sebenarnye takde sesiapa tag saya...saya gatal2 nak buat...boleh tak...ahaksss..

ni irfan lepas keluar labour room



1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Mula2 mmg kami plan nak relax dulu dalam setahun ke baru nak baby...tapi bila tgk org lain pregnant saya jeles pulak..rasa nak baby cepat pulak..dan tak disangka kosong sebulan je..lepas tu pregnant...mmg tak plan pun

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
Tak cari nama untuk baby girl pun..sebab nak sgt boy...hehehe

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Happy sgt, excited..tak tergambar la perasaan

4. HOW OLD WERE YOU?
25 years old

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
Period saya selalunye tetap....saya dok jauh dari hubby masa mula2 kawin..saya kat jb, mr. irwan kat kl.....mula2 saya tak perasan sebab sibuk keje...saya cam dah lewat 2 minggu, saya pun buat la pregnancy test kat rumah...tetiba ade 2 line..terkejut sekejap...terus call mr. irwan

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
mr. irwan la...siapa lagi...masa call dia, dia tgh tido pulak tu..ye la buat test mlm2 sape suruh..

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
sebenarnye excited nak tau..tapi malu nak cakap ngan gynae..hehehe...bila gynae tanya nak tau jantina je..terus cakap NAK!!..

8. DUE DATE?
19 October 2006

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Alhamdulillah...takde mabuk2...

10. WHAT DID YOU CRAVE?
tak mengidam sgt pun...ade sekali tu teringin nak makan nasi ayam

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
prince

12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
dalam 15kg++..byk kan

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
kena diabetes masa preggie

14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Pusat rawatan islam Az-zahrah, bangi

15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
12.00 noon - 5.45 p.m

16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
my husband

17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
mr. irwan, midwife, nurse, doc tak sempat sampai irfan dah keluar...tak sabar2 nak keluar budak ni

18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Natural, induced

19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
saya ni jenis tak tahan sakit...saya amik epidural

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
2.7kg

21. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
17 October 2006

22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Muhammad Aisy Irfan

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
2 Years 4 months 2 weeks old

24. WOULD YOU DO IT AGAIN?
of course..planning nak bagi irfan adik this year..InsyaAllah








written by,

9 comments:

Mama Adib said...

this yr year, advance welcome to d club

Cik Puan Mimi said...

mudah2an irfan dapat adik tahun ni. insyallah

Hirda Ibrahim said...

takpe wanie,
next time ada tagged, hirda tagged wanie k? dun worry :)
best kan tagged ni?

15kg kira ok aaa.. hirda ni 20kg++.. berat gila...

wanie pun induced gak ek?
wanie, hirda yg 2nd nanti memang plan nk amik epi. coz time hardy memang x tahan rasanya sakit dia.

wanie nk this yr ek? InsyaAllah, kami doakan mudah-mudahan ada rezeki...

As said...

hmm wanie pakai epidural ya... ya la.. x banyak la wanie naik... sedang2 elok jer la... kiter doakan wanie dpt 2nd baby cepat....

Mrs. Hasanif said...

insya-allah moga kite diberika rezeki oleh-NYA..km pun nak 2nd bb.. :)

AyangAizul said...

cam best jerk tag nih. ada time nnt nak wat leh tak..???

kita doa dpt la irfan adik thn ni yer... Adeef xder rezeki nak dpt adik thn ni. blm masa lg agaknyer...

mrs khairul said...

wah bgslah wanie nih..rajin buat tas..nnt niza pass tag byk2 kat wanie eks..

wanie naik 15 kg??niza lg byk tau!! hehhe..em, wanie dulu dok jauh2 eks ngan hasben? tapi cepat lekat gak eks...subur u..hehehe

niza doakan moga wanie berjaya mengandung this yr..irfan pun dh big boy kan..

yantz-yeem said...

wah cambest jek tag nie...leh refresh balik ms awal kita peknen....mmm kalo ada masa nak gatai gaks le buat tag nie...heheheheh

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. kenangan kan