looking for unique and personalized gifts???

Monday, March 23, 2009

Budak botak itu

kenapa mr. irwan botakkan kepala budak ini...sebab nye..kepala dia gatal2..ade cam kerak kepala tu...so botakkan je la..sampai hilang kerak kepala dia dulu

irfan mmg tak susah kalau nak potong rambut...dia yg excited kalau ajak potong rambut...tapi mr. irwan yg potong sendiri la...belum pernah try bawak irfan potong rambut kat kedai...kalau mr. irwan cakap nak potong rambut irfan, lepas tu tak jadi pulak, bising la irfan tanya bila nak potong rambut....

irfan duduk diam je sepanjang masa mr. irwan cukur rambut dia...tak bergerak pun...sgt senang la potong rambut si kenit ni...sekejap je dah siap...


selepas potong rambut, irfan asyik pegang2 kepala dia...




mama: mana rambut
irfan: botak
mama: kenapa pegang kepala tu?
irfan: tajam



kadang2 dia pegi tgk cermin dan cakap sorang2 sambil tersengih2 "ambut botak"


mama: irfan nak potong rambut lagi tak?
irfan: dah..botak



saya pulak suka cium kepala botak si irfan...bila saya cakap kepala dia tajam, irfan pun dgn sengaja mengesel2 kepala dia ke pipi saya...ahaksss....dia nak balas dendam...selalu nye pipi irfan yg selalu digesel2 dgn janggut mr. irwan yg tajam..kali ni irfan puas hati la dapat buat benda yg sama kat org lain...ahaksss....


kami tak risau botakkan rambut si irfan ni..rambut dia cepat panjang...








written by,

13 comments:

neezareef said...

lapang dah pala irfan ya

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

selalunya rambut baby yang berkerak.. tak pernah plak dengar rambut budak dah besar berkerak.. kerak dia tebal sangat ke wanie.. cuba sapu baby oil, kikis2 sikit.. tapi pelan2 la, insyallah cepat la tanggal kerak tu

Sham Ummi Echa said...

masa pala echa brkerak masa dia baby dulu aku pon sapu ngan baby oil pas2 sikat pelan2..insyaallah trcabut..

kalo irfan senang nk potong rmbut..trbalik plak ngan echa...payah giler nk potong rmbut dia..

D.O.U.B.L.E...S said...

botak pun chumell la dia....

~~ciklinn~~ said...

mesti relakss jer dia rasa kan....hhihhhihih tajam yer irfan...

Aza...As :) said...

alaaaa...botak-botak pun irfan still maintain cute laaahh :)

Mama Adib said...

bestnya, tahan pulak yea kepala d botakkan
my adib cukup seksa nak gunting rambut dia, habis berperang laa kat barber shop

atty's said...

alor irfan botak lagi ensem.pe..

eija28 said...

irfan suke erk pegang2 kepala yg sudah licin ituww!!!

CuTeMiUt78 said...

botak..botak pun still cute je irfan ni tau

ibunano said...

Comel lotey le irfan ni, teringat pulak si botak hakim kat rumah...

lieya_latif said...

wah senang laa kalo pas mandi....takyah sikat2 lagi he he hehe....

mase mia n mija baby2 ade gak kerak2 atas pale tu....lieya letak baby oil pastu....keruk pakai sikat....hilang tau wanie....cuber laaa...yg penting kene letak baby oil byk2 supaye kulit pale tak luke mase kite sikat tuh...

Puan Iza said...

kepla irfan berkerak ke? selalunya baby2 yg ada kerak kat kepala....dh besar pun ada gak ek....x tau la plak....cuba letak baby oil tu...bagi dia kembang pastu sikat lah....