looking for unique and personalized gifts???

Thursday, March 26, 2009

irfan dah big boy





irfan dah big boy sebab:


irfan dah kurang tantrum nye...dah makin behave...awal2 dia masuk 2 tahun dulu bukan main lagi perangai dia...kuat mengamuk...asyik nak kena marah je..sekarang dah makin mendengar cakap...good boy anak mama ni..


irfan dah bottle free...sekarang minum susu guna sippy cup...tak susah nak ceraikan botol...tapi mula2 guna sippy cup, dia minum susu sikit je...sekarang dah semakin ok, walaupun belum minum sebanyak dia minum susu guna botol..takpe pelan2...kadang2 dai minta botol jugak...time dia nak tido

irfan: susu nak (irfan mmg cakap terbalik..jenuh mengajar dia)
mama: dalam cawan ye
irfan: botol la
mama: botol busuk la
irfan: nak baring (nak botol la tu)
mama: cawan jugak la



selera makan irfan dah semakin ok...walaupun masih tak banyak, dah tak susah nak bagi dia makan...dia sendiri akan minta makan time lunch, dinner..masih suka makan nasi goreng kosong berbanding nasi berlauk..tgh2 malam pulak minta biskut lagi..kena sentiasa ade stok biskut kat rumah


dia asyik cakap nak pegi school...ingat nak hantar dia school tahun depan...awal sgt ek...bukan ape...saje nak biar dia berkawan..dah lama tak hantar irfan ke nursery...dah tak pandai nak berkawan...pemalu ya amat...irfan pun dah makin rajin nak belajar...sebab dia nak pegi school...ahaksss...


bila ditanya irfan nak baby tak..dia jawap nak...bila ditanya nak adik tak...dia jawab nak kakak la...macam mana tu?


kalau tgk tv 2 channel dia suka...playhouse disney channel 613 (of course la kan)...dan lagi satu AFC 703....jgn main2...irfan suka tgk rancangan masakan...dia suka tgk gambar makanan yang menarik2...ahaksss






written by,

16 comments:

aimi @ kamalina said...

channel 703??? ni mesti suka tgk mama selalu shoot gambar makanan.. dia geram la tu.. bdk2 ni lak selain kartun, suka tgk bab2 interior design, esp Deco bersama Eric tu..

Aza...As :) said...

ooo...irfan pun cakap terbalik jugak eekk??? afiq pun sama lah wanie...mula2 nak belajar bercakap dulu camtu lah...semua perkataan nak kat belakang..patutnya kat depan... ;)

wanie...teringin lah nak tempah print gambar canvas yg hubby wanie buat tu...cam mana eekk??? ;)

D.O.U.B.L.E...S said...

rambut irfan tak tumbuh lagi yek....cantik la gigi dia....

neezareef said...

my doter pn nk susu ckp tebalik cmtu..tp sy salu ejek dia ckp ikut mcm dia lama2 dia pndai adjust bg btl

~~ciklinn~~ said...

rasanya perkembangan anak2 lebeh kurang sama kan... bila menginjak ke dua tahn lebeh dia mcm berubah,...

anak2 akak pun suka playhousee sampai naik pening akak tgok kaler2...

yes irfan leh geng dgn ciklinn... sbb ciklinn pun suka tgok org masak2

Puan Iza said...

hhehehe irfan ckp terbalik???

haaa! irfan suka tgk channel masakan ker....nak jd chef ek? :-). haikal lak kalo tgk tv yg tunjuk makanan...terus ckp "nak..nak"...aduiii! LOL

Mimi said...

dia suka tgk rancangan masakan ye..ada bakat nih jadi chef..

wanie pun plan nk hantar next year..rasanya ok la kalo next year coz da 4 thn.

As said...

wah... ifran amkin big now.. adriana ckp x terbalik tp slalu yg last jerk... pehtuh ckp kena pikir cam dah pelupa giler... kalko jer... irfan skang nampak makin big sbb rambut dia dah botak...

UnGu VioLet said...

dah besar yer.. moga jadi anak yg baik yer dik!

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

wanie, bagusnya kalau irfan dah tak minum susu pakai botol.. mau plak dia pakai cawan.. emily pun masih nak pakai botol ... tapi kalau air lain atau ribena, dia suka plak pakai cawan..

pasni kena ajar irfan free drypers la plak.. wanie kan duduk rumah, senang nak train irfan

Idida Aziz said...

haha...nk kakak pulak...kene usaha sungguh2 tu wanie... :))

madamoiselleczar said...

wah...bulats sungguh pala irfan! i love botak head boys....hensem seyh! ngehehehe

madamoiselleczar said...

wah...bulats sungguh pala irfan! i love botak head boys....hensem seyh! ngehehehe

mama mya said...

sangat suka nengok irfan berkepala botak :) semoga membesar dgn sihat

Hirda Ibrahim said...

good boy la irfan. dh minum guna sippy cup.

dh makin kurang ek tantrum irfan, hardy still bykkk... now skit2 soh dukung. sampai senget2 kami ni.

suka channel 703? aunty pun sukaaaa.. best kan? nak2 citer license to grill tu... serius best...

leen said...

aloohaii....

dh besar tuh meh kasi pjg itu hair yea?
pastu buat hair pacak! sure ramai awek nanti...he he he

**bebudak masa ni memang mcm2 ragam..tp bila dh besar sket like 3+ to 4++ dia dh mula adapt everything n more catchup surrounding..bila tgh meragam sesgt tu memang sgt dugaan LOL...hu hu