looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, April 28, 2009

1st day di penang


irfan elok je pulak dok kat belakang sepanjang perjalanan ke penang...tido je pun...dah nak sampai penang baru dia bangun



bangun2 tido terus minta biskut...siap bawak bantal kesayangan irfan lagi...suh bawak bantal kecik dia tak nak..tu bukan bantal busuk..irfan tak kisah kalau kita tukar sarung nye..atau pakaikan sarung bantal dia ke bantal lain asalkan bantal tu bantak kekabu yg lebih kurang ngan bantal nye tu..



mula2 kami ingat nak pegi sekolah kami dulu...sebab tu la bertolah subuh2..tapi tak jadi pulak sebab cikgu2 ramai dah pindah...mr. irwan ajak pegi bukit bendera je...saya ok je...lagipun saya tak pernah lagi naik bukit bendera...ahaksss


"nak naik ten" kata si irfan...



layan gambar2 irfan posing kat bukit bendera je la ye










kalau nampak playground harus singgah main dulu



main kejar2 dgn mr. irwan pulak



ok jom balik..irfan pun dah masam2 muka sebab penat dan kelaparan



sekejap je kami di bukit bendera...1 jam lebih je...pastu dah hujan...lagipun dah tgh hari..perut masing2 dah lapar...pegi makan nasi kandar kat line clear...sedap..first time makan kat situ ngan parents saya masa sekolah dulu...ayah saya mmg minat nasi kandar...


petang baru kami check-in hotel...kat permatang pauh...penat seharian dalam kereta...mlm pulak keluar dinner ngan member mr. irwan..





written by,

12 comments:

zai@umiaiman said...

bestnyerrr... sy ni w/pun org utara tp sekali jer pernah pergi sini tu pun ms 10 taun...
sedapnyer dpt mkn nasi kandar..

Aza...As :) said...

baguuusnyaaa irfan dok belakang sepanjang gi penang :)...kalau afiq haruslah dia ke depan...ke belakang.....naik pening kepala kami ;)

Hirda Ibrahim said...

ye la wanie, baiknya irfan dok diam siap dgn seat belt lagi.
kalu hardy...jgn harappp...

best ek bkt bendera. last hirda pi masa sekolah rendah. gila lama tu...

PerantauSepi1306 said...

bestnye gi Penang.. makan nasik kandar lak tu.. perghhhh sgt yummys :D

mama mya said...

pandainye irfan dok belakang baik jek dia.. wanie bestnye jalan2 penang saya x pernah sampai lagi.. :)

☆ lieya latif ☆ said...

irfan pi penang yeak....kalo auntie tau auntie kirim jeruk sekilo due...keh keh keh

baik betul irfan dok belakang...lame lak tu ...kalo mia n mija takdenye..kejap ke depan kejap ke belakang...rimas lieya....kene marah baru baik jap....

☆ lieya latif ☆ said...

re : hi hi hi wanie, lieya main2 ajek la....lieya tak mkaan sangat jeruk2 nie...makan main2 boleh laaa hik hik hik ..

wah pi penang lagi....syok tu...pi laa pekene nasi kandar, char kuew tiow penang....pastu amik gambar byk2 yeak....e he he he...lieya rindu nak pi penang...syorga makanan....

Puan Iza said...

Bagusnya irfan dok diam2 je kat seat belakang tu...siap pakai seat belt lagi...kalo haikal jgn harap la...Haikal kalo dlm keta tak dok diam...nak ke depan la...berdiri la...kdg2 rimas nengok..

Mimi said...

good boy nyer irfan ni...dok diam je walo kena ikat kt belakang tu...

kalo anakku dah marah2 suruh bukak..

Mimi said...

good boy nyer irfan ni...dok diam je walo kena ikat kt belakang tu...

kalo anakku dah marah2 suruh bukak..

Eazyshop2u said...

Hi. Come and visit us at http://eazyshop2u.blogspot.com for a good quality, branded and affordable children clothing. New stock arrived!! OshKosh, Mothercare, Carter's, Oilily...Grab yours while stock last!!

TQ

neezareef said...

syoknya jenjalan...
lama x g penang..tah bila lg nk smpai gaknye...tingin nk naik kabel car kt bukit bendera tu..hehe