looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, April 15, 2009

kenduri tahlil

sabtu lepas, opah saya buat kenduri tahlil kat teluk intan..buat mlm la ....

sekarang ni kan asyik hujan je...kami berharap sgt la hari sabtu tu tak hujan..tapi dalam kol 2 ptg dah start hujan lebat...kami dah seronok la bila hujan berhenti dalam pukul 5 ptg...

bila hujan berhenti, bermula la aktiviti pasang meja semua..mula2 pasang khemah kat kawasan rumput...tapi dah lecah sebab hujan...beramai2 la lelaki2 perkasa mengangkat khemah ke kawasan bersimen pulak...mujur la kawasan bersimen besar..kalau tak terpaksa makan kat dlm rumah la jawab nye...tapi tu tak jadi masalah kot..sebab makan berhidang, bukan buffet..yg perempuan nanti perempuan nanti pun makan berhidang kat dalam rumah..


mr. irwan tgh bertungkus lumus nak membuang air yg bertakung kat kawasan rumput...ahaksss..mana mau nye kering air kat kawasan rumput tu mr. irwan oooiii...



mereka2 yang tgh memasang meja setelah khemah dipindahkan ke kawasan simen..



mr. irwan dah kepenatan



yg lelaki2 bertungkus lumus settle kan yng kat luar rumah, perempuan2 pulak mengemas di dalam rumah la...

org tgh sibuk mengemas, si kenit ni sibuk nak ajak main bola



kami harap dah tak hujan balik mlm tu..tapi tetiba hujan pulak start maghrib dan tak berhenti2...kami dah risau takut ramai yg tak dapat datang kenduri sebab hujan...org katering pun terpaksa mengidang dalam hujan..tapi alhamdulillah, ramai jugak yg datang kenduri...org2 masjid semua dtg...yg perempuan pun ramai yg datang


menu masa kenduri..ade ikan bawal sweet and sour, ayam goreng rempah, sambal udang petai...dan gulai ikan masin nenas....katering je...rumah parents saya kat taman perumahan..takde nye nak masak2 sendiri



irfan yg dah siap berbaju melayu tgh tunggu tetamu sampai



antara pakcik2 irfan...yg kecik sikit tu la pak long kesayangan irfan...yang sgt rajin melayan si irfan



sepanjang org bertahlil irfan sgt behave...dia duduk diam2 je kat saya..tak buat bising pun...bila time org makan, dia pun sama sibuk nak makan sama...menyelit kat opah dia nak makan...hehehe







written by,

8 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

alamak wanie, terliur tgk lauk pauk tu...tang sambal udang n gulai ikan masin tu....kecur ayaq liur he he he

wah wah bertungkus lumus en irwan kite time kenduri....lagi mak mertua sayang nie he he he

zai@umiaiman said...

bestnyer menu

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

rumah mak wanie kat taman perumahan?? oo kiranya ni balik taman ler.. bukan balik kampung. heheheh gurau ajer wanie..

banyak lauk pauk masa kenduri tu.. puas hati sebab nampak sedap semuanya

Mrs. Hasanif said...

sedapnya sambal udang petai.. km plak insya-Allah ptg sabtu ni buat tahlil...

CuTeMiUt78 said...

sedapnya lauk2 tu..

Mimi said...

sedapnya lauk pauk...mesti Irfan selera makan dgn opah..

~~ciklinn~~ said...

hihhiihihhih kelakr tgok mr irwan kepenatan tu...

sedapnyer lauk2 tu dik

Sham Ummi Echa said...

huih..sdpnya menu.. msti jemputan brselera mkn..

skang ni mmg musim hujan kan.. nk kuar pon cam mls je