looking for unique and personalized gifts???

Monday, April 13, 2009

dah balik dah




kami dah ade kat puchong...malam tadi sampai...bertolak dari teluk intan tgh hari...byk betul persinggahan sebelum balik rumah..hantar adik saya dulu....siap boleh melawat newborn baby lagi kat shah alam...wife member mr. irwan baru 2 minggu bersalin...tu yang malam baru sampai rumah


kami bertolak ke teluk intan jumaat malam hari tu..lepas mr. irwan balik kerje terus jalan..jemput adik saya kat sunway mentari...adik saya sorang je ikut balik teluk intan, sorang lagi tgh bz...sabtu ahad pun kena keje....hujan pulak sepanjang mlm...mr. irwan pulak ikut jalan lama...saya sebenarnye tak berapa suka ikut jalan lama kalau malam2 ni..sebabnye gelap....lagi2 hujan...tak nampak jalan ok...mmg bawak keta macam kura2 la...dgn byk lori nye lagi...mr. irwan pulak drive dah mengantuk2...kesian dia...penumpang2 nye semua tido...hehehe....lewat jugak la kami sampai teluk intan...nak dekat kol 12 mlm baru sampai...


sampai2 je, irfan memulakan projek membuli atok dan opah dia...sgt manja ok irfan dgn diorang..siap taknak tido ngan kami lagi...nak tido ngan opah...hmmm...kan kami sampai pun dah lewat..opah dah nak tido..esok nye opah kena pegi sekolah..tapi si irfan tak bagi opah nye tido...adoiii la...kesian opah menahan mengantuk melayan cucu nye tu...


sabtu nye baru la sedara-mara saya sampai...baru la irfan ramai geng..geng ngan pakcik2 dan makcik2 nye...tapi semua kecik2 lagi...saya kan cucu sulung...ramai la cousin saya yg kecik2 lagi....seronok la irfan bila ade geng main...lagi la tak di layan kami ni...hehehe...tapi ok la kan..senang kami nak buat keje....sabtu mlm tu langsung tak nak tido ngan kami..tido kat bilik opah ngan maksik2 dia...tapi bila irfan dah tido, saya angkat la tido ngan saya..kesian sempit diorang nak tido nanti...irfan ni dah la tido lasak...kalau tido suka sepak2 muka org..mr. irwan selalu menjadi mangsa sepakan irfan...ahaksss....


opah dan atok macam tak puas main ngan irfan...ye la sibuk ngan kenduri...mana sempat nak bermanja2 ngan irfan sgt...diorang macam suh saya dan irfan tinggal kat teluk intan seminggu...weekend ni nanti diorang hantar balik...saya cam serba salah...kalau tinggal nanti sape pulak nak jaga makan minum, baju mr. irwan untuk seminggu tu...saya balik la jugak...next week saya ajak parents saya dtg sini...irfan pun tak puas bermanja2 ngan diorang...



"cerita kenduri next entry la ye"




written by,

4 comments:

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

kak mimi pun tak suka kalau balik kampung ikut jalan lama.. mesti nak ikut highway gak.. senang kalau apa2 hal boleh berhenti kat perhentian rehat.. lagi satu kak mimi pun takut nak tido kalau hasben drive.. kesian kan takut lak dia terlelap sambil drive. ish mintak simpang..

seronok la irfan kat kampung dapat jumpa kazen2 diakan..

oli said...

saya pun tak suka ikut jalan lama...terasa macam jauh sangat...walaupun FIL saya dok cakap jalan sudah luas laaa...tak kuasa nak ikut jalan lama...

Mimi said...

jalan lama rasa cam lambat je kan sampai...tapi kalo siang seronok jugak lalu jalan lama..bole tgk pemandangan kawasan kampung and pekan on the way..

Jue ~ mama DnD said...

kami plak ikut mood..kdg tu sajer balik mlaka ikut jln lama..lalu pd lah... lalu rembau lah.. bukan aper setiap tmpt yg kami lalu tu ader tujuan lain..hehehe...meyinggah lah tempat2 yg menarik minat tekak kami...tp ikut jln lama ni mmg lambat.. tp kalo mlm xder maknanya nak ikut jln lama..ikuth/way jerlah.. cepat & terang..kot pe pe hal ada hentian..
sian irfan tak puas main ngan opah eh... isteri mithali wanie nie.. kalo akak x kerja mmg sllau kot duk kg..hehehe.. g pun r irwan ku.. baju kerja dia x payah gosok.. hehehe