looking for unique and personalized gifts???

Friday, April 10, 2009

donut o




irfan panggil donut, "donut o" sebab bentuk macam huruf o...hehehe...

sejak makan big apple hari tu, irfan hari2 minta donut o...siap menangis merengek2 lagi...takkan la hari2 nak cari big apple pulak kan....mr. irwan suh saya buat sendiri je donut...

saya pun buat la donut...tapi tangan saya ni tak berseni...kalau masak mesti rupa nye tak cantik...sgt2 tak cantik donut yg saya buat ok...macam2 bentuk jadi..mmg tak boleh buat hidang org....huhuhu...risau jugak kalau donut saya ni tak menjadi....tapi alhamdulillah la, rupa je tak cantik, donut nye tetap menjadi...mr. irwan dan irfan suka


untuk irfan...konon2 nak buat macam "the alien" big apple tu...buruk betul rupa donut saya ni...hiksss



seperti biasa..makan harus comot



puas hati dapat makan donut o...dari pagi minta..petang baru dapat makan...



sedap hingga menjilat jari



disebabkan irfan hari2 minta donut o, saya buat lebih2 sikit simpan dalam freezer...bila irfan nak tinggal nak goreng dan celup coklat je...senang....





"satu lagi mama"








written by,

18 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh comotnye irfan...rupenye dah jadi peberet food irfan yeak donat nieh he he he takpela wanie, yg penting budak nak makan.....

Ayumieza said...

sebijik mcm adik ipar nurul walaupun umur dah 18 tahun tapi setiap kali kuar msti cari donut huhuhuhu tak muak ke mkn donut selalu hehehehehe...

comotnya irfan...save bajet sikitkan buat sendiri dari beli tiap-tiap hari kat big apple...

~~ciklinn~~ said...

ciklinn mintak sikit donut O irfan.... heheheeh anak2 pun mintka dout gak.. tapi malas nak buat..ingat nak pg beli jerk hari nie... hehehe

Zanna_MamaBatrice said...

sama arr ngan batrice wanie..
dah kenal big apple...dah tahu sedap.....bila pergi sure kena pow.....
tp cam wanie lagi best....buat sendiri...save sikit...yg penting air tangan sendiri sediakan makan minum tuk anak & suami....

kemain irfan makan donut o.....sampai comot...menjilat jari...sure sedap tu mama dia buat.....

AyangAizul said...

Adeef pun sker big apple donut tp dia tak pgil donut, dia pgil kuih.... leh tak??? penat dah ajr sh sebut donut tp dia sebut kuih gaks...

Adeef tak sker yg ada coklat2 or salut apa2. dia sker yg plain jerk. so, kalo beli big apple utk adeef beli yg glacier or semi glacier tu. 3 bijik dia sorg jerk...

Linda Latip said...

hehehe..Ghazi pn suke mkn Donut. Tp salu beli je sbb ummeh die tak reti nk curi masa ngulit donut..tp die suke yg ksg je..klu bg yg manis naty, die jd hyper..sugar-hi...

comat tp comel si Irfan!

neezareef said...

bgs la mama irfan nih..rajin masak...anak plak suke mkn

Anis and Aina's parent said...

kalau Anis plak... ambik bhgn coklat ajer... donutnya tak sentuh pun

Idida Aziz said...

rupe tade xpe...asal raso sodap..tu yang penting... smp comot menjilat jari tu mmg sungguh sodap tuh..heehhe

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

oo comotnya irfan.. mesti sedap tu sampai menjilat2 jari gamaknya.. pandai wanie buat

anak2 kak mimi suka jugak makan donut.. tapi nak makan yang big apple punya jerk. kalau beli donut yang 3 seringgit tu, huh tak dipandangnyer.. cisss demand sungguh..

zai@umiaiman said...

biar tak der rupa tp ader rs kann..
tp.. sy tengok cantik dah tu.. bila tengok irfan mkn nesti terliur jer

D.O.U.B.L.E...S said...

ala cometnya...irfan tu...mana baju dia tu....bagus senang mak tak yah nak basuh baju kena coklat yek...memang aku pun penat tau menyental baju aiman bila je mkn biskut ke apa mesti comet...heheheheh

Hirda Ibrahim said...

rupa x penting wanie, janji rasa sedappp...
oklah tu... pandai wanie bab2 masak ni...

Mrs. Hasanif said...

nampak selera je irfan mkn..

Sham Ummi Echa said...

mntak sket donut o.. terer tul wanie nih..serba boleh.. masak lauk boleh, wat kuih boleh, wat donut pon pndai.. malu aku..heheh..

daku suker jco.. tp xde la beli slalu.. beli sebulan sekali jer.. tp skali beli harus 1 dozen.. hahahha.. tp lemas bila echa makan comot2 pas2 abis dia pegang sofa sumer.. hangin je..

farah amoi said...

oloooo
big aple leh tutup kedai camni nih
sedap nampak nye irfan melantap donut O tuh

wanie
nanti kalau nak bukak kedai donut
buh nama donut O yea....

yong ibu chem said...

si chem lak klu sebut nak donut :

"nak nonut bu!! "

:)

Jue ~ mama DnD said...

untung Irfan dpt mamanyer yg pandai memsak..order donut dpt donut.. x cantik xper..janji sodap... hehehe