looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, April 7, 2009

hari2 hujan

sekarang ni boleh dikatakan hari2 hujan...bila sejuk2 camni mr. irwan senang la tak sihat...

dalam masa 3 minggu ni dah 3 kali dia kena lelah....3 kali jugak la mc...semalam pun dia mc...start kena lelah hari sabtu....tapi dalam tak sihat tu dia pegi jugak job wedding hari sabtu dan ahad...kita yg kat rumah ni risau je...tido malam pun kena tinggi kan kepala...macam tido duduk pulak...senang sikit bernafas kata nye kalau tido macam tu...

semalam walaupun mc, sakit2, masih tak lekat kat rumah..banyak urusan perlu diselesaikan semalam...pegi tukar tayar, service kereta....nak balik kg weekend ni..tayar pulak dah botak...mmg dah kena tukar...

kami nak balik teluk intan weekend ni...yeay...opah saya buat kenduri...lama betul tak balik teluk intan...sekejap je pun jadi la...









written by,

10 comments:

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

hubby wanie ada lelah ker.. kesian dia.. irfan ada lelah jugak tak wanie.. harap2 dia tak de la kan.. kalau tak mesti kita susah hati..

minggu ni nak balik kampung yek.. bestkan kalau ada kenduri kat kampung.

CuTeMiUt78 said...

oh.. nak blk kg ya.. eemmm cuba amalkan minum madu.. insyallah lelah akan berkurangan

D.O.U.B.L.E...S said...

bukan kata budak org tua pun mesti kena tak sihat gak cuaca mcm gini...

neezareef said...

pkai baju sentiasa..jgn kena kipas..insyaAllah

☆ lieya latif ☆ said...

ooo en iwan ade lelah yeak...org ade lelah ni mmg kalah pada musim ujan or sejuk2 nie....harap tak de ape yg serius.....

tak dpt le jumpe kat bash AD kan...wanie lik kg plak yeak....

aimi @ kamalina said...

ada lelah ni mmg susah.. dulu abg saya yg no 2 ada lelah...tapi lepas dpt carikan burung belatuk hutan, terus baik, tak pernah kena sampai skarang... cuma yg tak best, anak2 dia lak yg menurun...

Aza...As :) said...

alahaaaiii mr. irwan lelah yeerr....dalam family aza tak der yg lelah...so...tak tau experience lelah macam mana....

tapi...sejuk2 macam sekarang ni memang macam-macam penyakit lah yang datang :(

Jue ~ mama DnD said...

skang ni cuaca x menentu, hujan panas..hujan panas... mmg leh undang memacam penyakit... skang ni musim demam.lelah pun yer jugak..ada kaka kat opis nie pun lelah...dia pun ckp kalo musim hujan ni..mmg sllau kena serang...
semoga hubby wanie cepat sembuh & selamat pulang ke desa terchenta...syoknya balik kenduri..

Mimi said...

sekrg ni mmg hujan je kan petang2...musim org tak berapa sihat pun now coz cuaca tak menentu..
Wanie, dulu anak sedara saya kuat gak lelah dia..pastu atuk sedara dia belikan hati unta (kalo ada sesapa nak ke Mekah bole la kirim) - hati unta tu makan buat cam lauk, goreng...Alhamdulillah dah berkurang dah sekrg ni..

Ayumieza said...

salam kak,btol kata kak mimi tu bab adik nurul sendiri ada lelah tapi bila minum air rebusan hati unta tu alhamdulillah dah ok skrang ni tak seteruk dlu lagi satu amalkan makan madu..