looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, February 25, 2009

abang ipan ooo abang ipan

pantang tgk org bukak pc...dia pun sama nak menyibuk


suka sgt dengar ringing tone upin ipin dan lagu akon right now (na na na)...saya pun tak tau la kenapa dia suka dgr lagu akon tu



dialog bersama irfan


suatu hari kami keluar jalan2...lepas tu balik la kan...masuk je gate kawasan rumah kami:

irfan: bukan...bukan umah
mama: habis tu nak pegi mana lagi
irfan: bukan umah
mama: kan dah jalan tadi balik la pulak
irfan: tengok alang..jom jom
abah: ye la...jom balik kg kejap

kebelakangan ni suka betul irfan balik kg sri aman...main ngan pak lang dan maklang nye..ye la nak manja puas2 sebelum baby diorang balik dari hospital...lepas ni takde la diorang nak melayan irfan cam sekarang ye....

...............................................................

abah: irfan jom balik
irfan: tak nak
mama: jom balik dah malam ni
irfan: tak nak
mama: okla irfan tinggal, tido ngan alang la ok
irfan: ok
mama: salam mama abah dulu
irfan: (salam dan kiss kami berdua)
mama: ok bye
irfan: (dia dulu yg berlari keluar pintu)
mama: kata nak tinggal
irfan: nak ikut

susah ooo nak pujuk si irfan ni balik kalau kat kg sri aman...seronok main ngan pak langnye sampai tak nak balik

.......................................................

setiap hari

irfan: jom jom
mama: pegi mana?
irfan: upin ipin jom jom...pat yiap (sambil tarik tangan saya)
mama: lenkali la...abah kan work
irfan: tunggu abah lik work ye
mama: ye la...lenkali kita pegi lagi tengok upin ipin
irfan: jom jom

irfan setiap hari ajak tgk movie geng lagi...kesian pulak....nak jugak bawak dia pegi tgk movie tu sekali lagi nanti...

................................................................

yang kelakar

tgh irfan main2 tetiba kang terdengar dia menyanyi

irfan: budak bucuk mama...kat cini...


hahaha...







written by,

9 comments:

yantz-yeem said...

amboi ipan....dah pandai bercakap eks....mmmm kita pon plan nak pi tgk geng lagi skali...tp nak pi ramai2 ar ngan anak2 buah...hehehehe

Zanna_MamaBatrice said...

comel arr bc perbualan ngan irfan tu wanie
cute jer...
irfan dah byk word dia terang sebut erk wanie....

batrice plak ngan pak ngah dia...

Mimi said...

Irfan da pandai borak2 dgn mama dia...
Nak gi tgk Geng lagi sekali ye? bestnyer..kami sekali pun tak pernah tgk lagi..

Fateen said...

dh petah bercakap yea irfan..
seronok sgt tgk gang, tu yg nk tgk lagi sekali.. bawak jea lah, sementara masih ditayangkan ni..

aimi @ kamalina said...

petahnya irfan ni.. kira lancar la dia bercakap... bab nyanyi sorang2 tu yg cute!!

eija28 said...

irfan nak tgk ipin lg erk....si iman nie klu bawa dia g beli t-shirt ipin...abis dia jerit...ipin...ipin...sabor jelah aku!!!

lieya_latif said...

cute!!! irfan same cam mija.....request nak tgk lagi upin n ipin....siap nangis mase movie dah abis, ingat kan kenape, bile lieya tanye ....si mija jawab, jaja nak tgk lagii....ceh...nampaknye nasib kite samela wanie, kene gi lagi....hu hu hu

[[ yong ibu chem ]] said...

wanie. seronokkan bila layan bebudak ni bercakap..keletah yang cute!

CuTeMiUt78 said...

kelakar je kan.. lebih kurang mirul la.. klu dah naik keta...mesti takmo blk.. ingat nak jalan je..