looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, February 3, 2009

wedding di kg sri aman

ahad lepas kami pegi kenduri kawin kat kg sri aman...kawan baik FIL...kena la pegi..masa kenduri kami dulu, dia satu family banyak tolong2

on the way ke parking kereta...irfan kalau keluar mesti nak bawak bag kecik dia tu..konon2 nak pegi school...


dah sampai rumah pengantin..irfan kebelakangan ni kalau bergambar mesti nak buat peace...


kawan FIL ni orang minang jugak...so yg best masa kenduri ni adalah makanan dia...sgt banyak lauk...sampai penuh satu pinggan dengan lauk je...ade gulai daging cincang style minang, rendang daging, ayam masak merah, ayam goreng rempah, gulai nangka, ikan masin sepat, sambal hijau (ni yg paling saya suka kalau masakan minang), pagedil (saya tgk kalau kenduri org minang pagedil mesti ade..masa kenduri kami pun ade pagedil jugak)..

banyak kan?..dan semua sedap2...semua2 lauk2 tu gotong royong masak sendiri oleh org2 kampung...

kita tgk gambar nye pulak..ni pinggan mr. irwan..penuh dengan lauk..kenyang makan lauk je


angle lain pulak..tgk sambal hijau tu..siap ade petai sekali dalam sambal tu..mmg sedap..rasa cam nak minta tapau je sambal tu dari tuan rumah....hahahah....


cukup la pasal makanan..si irfan ni kalau makan nak suap sendiri..tak nak org suapkan..tapi terabur yg lebih, masuk mulut sikit je


kami pegi kenduri ni dengan adik mr. irwan dan husband dia...irfan asyik kacau pak lang nye makan...tak tenteram pak lang nak makan..kejap minta air, minta jelly...saya bagi dia tak nak..nak pak lang jugak...saya boleh makan tanpa gangguan...ahaksss...irfan nak buli pak lang nye puas2..SIL aku tgh peknen..due bulan 4..nanti bila diorang dah ade anak sendiri, takde chance la irfan nak buli pak lang nye lagi...
\

makan oren pulak mr. irwan ni


pelamin nye..rm4000 ok..


lepas makan, terus balik..perut masing2 dah sendat..tak tunggu pengantin berarak pun.... kena balik awal..mr. irwan nak bersiap2 untuk pegi shoot wedding petang nye...









written by,

12 comments:

fazemy said...

Cantik pelaminnya. Takde gambar dari jauh ke kak pelaminnya. Nak tgk. cantik la..4k tu..

Puan Iza said...

Bestnya lauk kenduri org minang nie....banyak lauk dari nasi :-)

A'ah la cantiknya pelamin tu.....harga pun cantik gak...hehehe

~~ciklinn~~ said...

alahai sedapnya lauk knduri diorg..siap ada pucuk ubi ha... sedapnyer..


cantik pelamin merah tu

aimi @ kamalina said...

cantiknya pelamin... patut pun lawa, tgk harga la kan...

Mimi said...

patutla pelamin lawa..harga pun lawa okehh...huhu..
meriah kan lauk pauk kenduri kawen orang minang..pastu lauk dia cam unik gitu...

Cik Puan Mimi said...

banyaknyer lauk, mesti tak tau nak pilih apa.. tak pun, amik semua sebab nak rasa kan. hehehe

pelamin 4K??.. kalau mimi tak de la.. tapi pelamin tu memang cantik.. sesuai la dengan harganya

Willie said...

Kids love to make the peace sign and that pelamin? Geee....very expensive yo!

*Azie* said...

makanan tue buatkan aku lapar la wanie...wau biar betul 4000 mahal nyer tapi cantik okeh

Mrs. Hasanif said...

mahalnya pelamin tu.... wanie.. lapo tgk lauk2 tu..suma sedapp

Hirda Ibrahim said...

sedap2 nampak food minang. sambal ijau tu rasanya hirda pernah mkn masa kat bandung.

what?? rm4k? patutla cunss...

atty's said...

mmg ptt pun harga pelamin tu.,.lawa sgt..hah

mama mya said...

bestnye lauk pauk wat saya lapor huhuhu...

re = citer maut kurang best coz dia wat part2 contoh.. 1st part org lain, 2nd part org lain, 3 part org lain.. tapi mesej sangat berguna..