looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, February 17, 2009

update irfan dan SIL

hari ni irfan masih muntah2...yang buat saya sedih sgt ade sekali tu dia muntah, lepas tu dia nangis...ok la...saya cuma cakap kat dia duduk je situ jgn jalan....saya tak nak nanti muntah dia bersepah2...tapi irfan agaknye terasa hati ngan saya cakap camtu...dia ingat saya marah dia...dia dgn nangis2 pegi amik kain, lap sendiri muntah dia...sedih sgt tgk dia masa tu...irfan sgt mudah terasa hati bila dia tak sihat...

saya terus call mr. irwan kat ofis ajak pegi klinik...hari ni pulak mr. irwan dah la pegi keje lambat, sebab tak tido mlm jugak la melayan irfan muntah2...lepas tu kol 12 dah balik nak bawak irfan pegi klinik..badan pun macam dah panas nak demam....doktor bagi ubat tahan muntah, ORS dan ubat demam...

tgh hari tadi lepas bagi makan ubat muntah, irfan dah tak muntah lagi...tapi dia tak makan sgt...cuma minum air masak je...susu pun dia tak nak minum...kesian...dia nampak lapar...tapi tak lalu nak makan..takut muntah kot..seharian dia merengek2 je..perut masih tak sedap la tu

ptg pulak kami pegi melwat SIL kat hospital putrajaya..nak bawak irfan keluar..bila dapat keluar, seronok la dia..tapi irfan masih tak sihat...monyok je...bila main kat playground pun nampak tak bermaya...takde gelak ketawa dan aksi2 nakal dia...nampak macam dia penat...

lepas melawat SIL kami pegi alamanda untuk dinner..tapi tak dinner pun..tiba2 irfan muntah2 balik..2 kali dia muntah2....kami terus pegi carrefour beli roti dan irfan mintak yogurt...habis jugak 3/4 yogurt dia makan...lepas tu terus balik...

sekarang irfan dah tido...dia nampak letih...irfan dahaga...dia asyik minta air je...tapi bila dia minum, dia muntah balik..hari ni dia langsung tak makan ape2...harap2 esok irfan semakin pulih la...

update pasal SIL pulak...air ketumban masih keluar dan makin byk keluar...maknanye dah makin kurang la air ketumban dia...kemungkinan besar dia terpaksa bersalin...memandangkan incubator di hospital putrajaya dah penuh, pihak hospital tgh mencari hospital yang kosong...doakan semua nye selamat







written by,

10 comments:

[[ yong ibu chem ]] said...

kesian bila baca situasi irfan..buat yong makin rasa rindu sgt dgn chem!

:(

harap irfan segera sembuh ye. dan harap SIL juga dlm keadaan yg sihat...

mama mya said...

sedey sangat bila anak x sihat.. saya x sanggup nengok cik mya muntah2 rasa kesian sangat.. sayu jek hati bila wanie kata irfan amik kain lap sendiri muntah dia..

semoga irfan cepat sembuh.. x lupa juga semoga ur SIL selamat bersalin..

Willie said...

Kesian

eija28 said...

sayu nyer baca bila irfan lap muntah sendiri....cepat terasa hati yerk sayang...hope irfan cepat sembuh ok!!!

eMMa@iKKa said...

Wanie..sian tgk Irfan. Tp jgn biarkan ia melarat. Trisyia dulu pernah kena mcm nie. Sampai lembik badan dia tak bermaya. Dah gie klinik makan ubat thn muntah pun tak berkesan. Ikka kesian tgk dia..terus bawa gie hospital terus kena admitted sbb dia dah dehydrate.Masuk air dlm badan dlm 3 pint..baru nampak segar..

Idida Aziz said...

kesian irfan...
kesian gak kat mama ngan abah irfan...

wanie...sedey la baca part irfan lap sdiri tuh...huhu

*Azie* said...

harap irfan cepat sembuh..

Cik Puan Mimi said...

sedih dengar irfan muntah2, kak mimi faham perasaan wanie tu.. kak mimi pun pernah jugak emily muntah2 masa hasben takde.. sebelah pangku emily, sambil tangan drive gi klinik, sampai kat klinik, baru nak isi borang, dia muntah lagi.. berlari gi toilet, pastu teringatkan farhan kat luar sorang2, berlari plak kat dia...eii memang rasa kalut sangat masa tu..

ummy@tzi said...

semoga irfan cepat2 sembuh...
bebdk kan kalu xsihat tuh mmg mudah terasa hati.. kita nih mmg kena bnyk bersabar..

Hirda Ibrahim said...

sedih pulak hirda bc irfan kecik ati dgn mama...

hope irfan cepat sembuh...