looking for unique and personalized gifts???

Friday, February 13, 2009

geng the movie sgt best




saya rasa filem geng ni sgt menarik...kami sekeluarga sgt enjoy tgk cerita ni...cerita ni tentang geng...upin dan ipin tak menonjol sgt..tapi jalan cerita nye menarik...ade komedi, suspen, sedih pun ade...babak sedih bila oopet (haiwan yg warna coklat tu) nak berpisah dengan geng...saya kan ratu air mata...puas menahan agar air mata tak keluar..kang tak pasal2 kena gelak ngan mr. irwan..hehehe...


sebelum start movie..kami dapat seat atas sekali


irfan sgt suka tgk filem geng ni...irfan kan dah beberapa kali jugak tgk wayang...selalunye kalau irfan tgk wayang, dia tgk cerita sambil makan pop corn tak berhenti...kadang2 bila agak2 dah lama sgt duduk, dia mula la nak bergerak2, kejap nak dok kat saya, kejap nak dok kat mr. irwan, kejap nak air la..macam2


tapi....

bila irfan tgk filem geng ni semalam, dia begitu menumpukan perhatian..dari awal movie sampai habis....tak bergerak langsung...popcorn pun cuma dipegang je...tak masuk mulut pun...bila saya dan mr. irwan cakap2 dgn dia pun, dia boleh tak layan kami, buat tak dengar je...sungguh khusyuk si irfan tgk movie geng semalam...suka sungguh si irfan tgk filem geng tu...sampai kan bila ditunjuk poster filem geng, dia boleh kenal oopet(haiwan warna coklat tu)

dan hari ni, si irfan sibuk dengan cenderahati filem geng...asyik suruh saya lukis gambar upin dan ipin, gambar motosikal, gabar oopet...ahaksss...layan kan je la..bila di tanya nak tgk lagi ke upin dan ipin...jawapan nye "jom jom...pat yiap" sambil tarik tgn saya...

kesimpulannye...filem geng ini sgt menarik...kami sekeluarga suka...saya sungguh bangga anak2 muda malaysia boleh menghasilkan filem animasi sebegini

so mari la kita beramai2 tgk filem geng ni..tak rasa rugi tgk filem ni....mari kita ramai support filem animasi malaysia yang pertama ni...





"kalau tgk byk kali pun tak bosan"







written by,

13 comments:

sebiji eejean said...

terima kasih kak liwaniel.
Sunggguh bangga sekali filem GENG mendapat perhatian dari irfan comel yang 200% nih.
Gembira mendapat tahu semua maklumat yang begitu penting dari blog akak mengenai tayangan semalam.

budak budak Les' copaque mesti happy sangat kalo diorang layan blog akak nanti ^______^

sekali lagi, ribuan terima kasih sbb dapat menghiburkan hati sekeluarga akak. :D

Zanna_MamaBatrice said...

nie yg teruja nak bw batrice jejak panggung nengok upin &ipin nie wanie

betul2 concentrate irfan ngk movie erk.....

che-mie said...

best sungguh ka?
saya tunggu pirate je

Ida said...

alaaaa comelnye irfan! terima kasih sbb tengok movie kami. :) im glad u guys suka. penat lelah selama ni berbaloi. thank you! ^^

Ida Rahayu Yusoff~

Mama Adib said...

wah trima kasih atas review

ku plan nak g tengok esok. 1st time ni bg my adib

Zety Zin said...

waaaa... teringin nak tengok jugak. tapi mampu ke si imran duduk diam2 dalam panggung nih?

irma mana pulak ku nak letak? huhuhu....

iwan said...

fuhh!!!!!
Puas Hati!!!! ni boleh saya dalam list movie malaysia yg puah hati utk tgk...
sape yg beli pirate mmg rugi la korang.. rugi sbb x membantu product anak tempatan.. sekian TK

Hirda Ibrahim said...

best ek??
ni yg bersemangat nk pi tgk esok ni..
hope hardy nak le dok diam cam irfan fr awal sampai habis. aminnnnn...

apa yg irfan dpy wanie? nk tau gak..heheh

mama mya said...

saya pun semangat nak pi nengok nie..

Eisha said...

jelesnye tgk akak da gi tgk cte ni...sy nk pi tgk!!!

IdzaRis79 said...

uish..i pung bersemangat nak bawak anak i yg sgt keletah nih...
tak sabar!!

ILA said...

oooooo tidak!!!

nape la citer ni kuar time aku ngah dlm pantang?....huhu

aimi @ kamalina said...

sokong...sokong..sokong..citer ni sgt best kan!! tak rugi tgk...