looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, February 11, 2009

Kuiz Pixelart Photography- Jawapannye

korang nak tau pemenang kuiz pixelart photography yang lepas tak?...heheheh...

saya bagitau jawapan nye dulu la ye



1. Berikan nama photograper2 Pixelart yang masih aktif di Pixelart
Masa awal penubuhan Pixelart Photography, ade 5 photographer..tetapi sekarang cuma 3 orang sahaja yang masih aktif..so jawapan bagi soalan ini ialah:-

- Hafiz
- Irwan (iwan pun diterima)
- Syazwan (syaz pun diterima)


2. Siapakah founder Pixelart?
Irwan/iwan

3. Selain dari wedding, apekah event yang pernah Pixelart shoot? ( berikan 5 ..contoh engagement etc)
Mana2 5 dari di bawah adalah diterima

- commercial shoot/ catalog shoot
- dinner event
- engagement
- outdoor portraiture
- tea ceremony
- birthday party (baby pun diterima)
- registration
- konsert
- pre-wedding
- Solemnization


4. Berikan tarikh Pixelart memperkenalkan produk baru mereka (canvas printing)
yang ni saya tgk ramai yang menjawab june 2008...mungkin korang dapat jawapan ni kat blog canvasit...jawapan sebenarnye ialah 06 januari 2008 ...bulan jun 2008 tu adalah waktu canvasit diwujudkan

5. Pixelart pernah berkerjasama dengan satu kedai andaman dan mengambil gambar untuk catalog andaman tersebut..berikan nama kedai andaman tersebut
Seri Intan Andaman

6. Pixelart Photography pernah mengambil gambar satu kumpulan nasyid yang pernah mengambil bahagian di dalam Akedemi Nasyid..berikan nama kumpulan nasyid tersebut
Farhan


korang dah tau jawapannye.....pemenang dipilih berdasarkan jawapan yang paling tepat dan terpantas...


so siapakah pemenang nye?...Tunggu...Pemenang akan diumumkan kemudian...







written by,



7 comments:

Puan Iza said...

Wanie...tak sabarnya nak tau nama pemenang...rasanya jawapan iza sumer betul hehehehe....kalo rezeki, dptlah merasa lukisan canvas tu hehehehe...

Zanna_MamaBatrice said...

erm...xde harapan nak menang ler jawapnyer
2 soalan atas tu dah salah ...keh keh keh...

pd bakal pemenang...
congrate....bestnyer hadiah tu...xde hadiah saguhati ker wanie...hikhikhikh

farah amoi said...

hehehhee
nak umum bile tu?

ade adiyah saguhati x??

Nany said...

Ngahahah..nak cepat punya pasal kan..soklan no.1 tuh dah salah
patut bagi 3 name..ni bagi 2 jer..
sebab silap buat interpretation!..

Nevermind..nanti wanie buat kuiz lagi ok!

CuTeMiUt78 said...

oh..oh..bila la nak umumkan ni.. tak sabo tunggu ni.. sapa la pemenang nya tu..

lieya_latif said...

WANIE....jawapan lieya cam betul he he he he...tapi tak tau le terpantas ke idak....bagi le adiah saguhati yeak....kui kui kui

Sham Ummi Echa said...

alamak daku nyer jawapan no. 1 da trlebih smpai 5 org daaa...