looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, February 10, 2009

jom lunch

saya dah tak tau nak masak ape untuk irfan...kalau masak nasi, sikit sgt dia makan..saya cuba2 la tukar2 menu..

tgh pening2 kepala cari resepi untuk irfan kat internet, saya terjumpa satu resepi yang mudah..baked fish and potatoes...saya pun try la buat untuk irfan..tapi saya ubah sikit resepi nye mengikut ape yg ade kat rumah je


ini la hasilnye


dalamnye semestinye ade ikan(saya guna ikan tenggiri yang dipotong kiub), carrot, bayam, sliced potatoes, telur rebus, sebelum dibakar letak fresh milk sikit..lepas tu lapis dgn mashed potatoes di atas sekali

kita tgk gelagat si irfan makan...saya letak brocolli sekali..tapi irfan tak makan pun brocolli tu



dalam resepi tu sepatutnye tabur cheese..tapi kat rumah takde cheese..nak pegi kedai beli, mr. irwan dah tak bagi saya jalan kaki pegi kedai...kena tunggu dia balik baru pegi kedai sama2...kenapa ye..sebab nye, kebelakangan ni saya sakit pinggang...kalau saya jalan kaki, mesti nak kena dukung irfan lama2, takut nanti makin sakit pinggang saya...








written by,

10 comments:

farah amoi said...

wanie....memang pandai wanie ni

kak farah le...kalau nak try menu pelik-pelik
blur la skit

tp irfan makan x?


mmm...ile result kuiz tuh?

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...
This comment has been removed by the author.
Mrs. Hasanif said...

brocolli tu fav maryam tau..dia pggl sayur pokok... hehehe

susah gak kan nak kasi anak makan...hurmmmm x tau nak bg idea apa.. so far maryam mkn byk..tp dia x berisi tu je la... bubur irfan mkn x? maryam hari2 mkn bubur nasi & nasi...

atty's said...

huhuhuuh..brokoli..my feveret tu wanie..sedapnya lah ai..

~~ciklinn~~ said...

rajinnyer dia menerai2 masak ha... akak kalu rajin jerk.... kalu tak mcm harini.... mkn nasi dgn ayam goreng jerk cich kicap.... hahhaahh

lor ciannyer ko dikk... cuba gi berurut...

[[ yong ibu chem ]] said...

kalau irfan bg auntie sepokok brokoli pun..auntie leh habiskan tau! hahahahhaa

CuTeMiUt78 said...

klu mirul dia tak suka makan brocoli tu.. tapi klu carrot atau kentang.. memang feveret ler.. siannya.. mungkin penat kot.. cuba g berurut

mama mya said...

wanie memang rajin n pandai masak.. sakit pinggang nape erk? saya sakit belakang.. lagi2 waktu nak mangun dari tido..

UnGu VioLeT said...

erm.. best tue kak makanan irfan.. special gtu!!

eija28 said...

sedap nampak menu tghari irfan...nak cikit boleh??