looking for unique and personalized gifts???

Monday, February 16, 2009

weekend dan hospital

saya sebenarnye nak buat entry aktiviti kami weekend lepas..tapi memory card mr. irwan bawak pegi ofis pulak hari..so takdela gambar...

aktiviti kami weekend lepas

1. ikut mr. irwan main bowling
2. melawat SIL kat hospital putrajaya
3. parents saya dtg sini

disebabkan takde gambar, saya cerita pasal SIL masuk hospital dulu la...

SIL saya masuk hospital putrajaya hari sabtu..masih belum keluar wad..

Sebab nye...

SIL tgh pregnant 7 bulan...jumaat mlm dalam pukul 11 lebih dia call saya....

SIL : akak ade air keluar..kenapa ye?
saya: eh, byk ke?
SIL : keluar sikit2..tapi basah la..
saya: ade rasa sakit tak?
SIL : tak sakit...air je keluar
saya: pegi hospital la...takut air ketumban bocor..(hmm..agak kelakar statement saya ni..hehehe..saya ni sebenarnye tak tau air ketumban tu keluar camne...masa bersalin irfan, doktor yg pecahkan ketumban saya)
SIL : gi hospital ye kak..takpe ke?
saya: pegi je hospital dulu check...jgn biarkan
SIL : ok

saya ingatkan dia pegi la hospital..saya call pagi2 esoknye, rupa2nye dia tak pegi hospital...sebab nye SMIL cakap, benda tu biasa je..hmmmm..dan pagi tu air masih keluar lagi...saya terus suruh dia pegi klinik jugak pagi2 tu...

tak lama lepas tu, dia call....dah pegi klinik...doktor suruh terus pegi hospital sebab air ketumban dah kurang...

kena la tahan wad....doktor nak tunggu air stop keluar...kalau dah air yg keluar tu dah warna kuning2, atau hijau terpaksa la bersalin....setakat ni ok lagi...SIL dah kena cucuk ubat utk kuatkan paru2 baby....

semalam air yang keluar dah kurang....harap2 la, tak keluar lagi...risau jugak kalau bersalin tak cukup bulan ni....SIL akan ditahan kat wad 2 minggu...kalau air dah cepat tak keluar lagi, cepat la dia boleh keluar hospital...dia pun dah complain bosan dok hospital...hehehe..

cerita irfan pulak, setiap kali pegi melawat maklang nye tu, mesti habis makanan mak lang dikerjakan..buah la, roti la...sampai nasi hospital maklang pun irfan makan...ish ish ish..anak bujang ku itu...saje tau..bukan nye saya tak bagi makan sebelum tu...dia mmg suka makan makanan hospital kot....ahaksss...




"irfan nak baby ke? ....nak baby .....ok nanti mama bagi baby kat irfan ye"







written by,

9 comments:

atty's said...

hah wanie kena kasi irfan cepat tu adik..

AyangAizul said...

dah leh bg adik kat irfan dah tu wanie... meh kita sesama memabukkan diri... hiks...

yantz-yeem said...

yea wani....jom reramai kita wat anak lagi...

Puan Iza said...

Erk..irfan nak adik ker?...so, apa lagi wanie...cepat2lah kasi irfan adik...heheheh

Willie said...

ade jugak org tolong habiskan makanan hospital.

*Azie* said...

wanie mmg patut irfan nak kawan...dia pun dah besaor.....klu ada kawan esok xla sunyi dia

lieya_latif said...

eh kalo ketuban bocor mmg bahaye, takut baby lemas sebab kurang air....ape2 pun harap SIl wanie okey dah sihat balik.....

lieya suke laa statement wanie yg last tu....auwwww...tak sabar gak nak tgk wanie preggy balik eheheheeheh

re: wanie, kalo ade kat area2 johor 22 feb tu...lieya dgn hormatnye nak jemput wanie...datang le ke rumah lieya di no. 70A kg Haji Hashim, simpang renggam kluang, johor....

As said...

hmmm takutnyer dengar citer camni... hmm.. ya la... bila wanie nak 2nd plak... hehehe... irfan dah hint dah tuh...

~~ciklinn~~ said...

ermm harap takder paa2lah SIL tu....kalau ada baby tak cukup bulan payah kan... mesti nak ken aduk sepital sampai baby capai berat sepatutnya....

ha cepat wanie..bg irfan adikkk.. heheh