looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, February 17, 2009

muntah2

mlm tadi saya tak dapat tido...tido lewat sebab tunggu mr. irwan balik dari main badminton...dalam kol 2 baru tido...tiba saya terbangun tgk irfan takde kat sebelah..dia dah baring atas sofa...bantal dia pulak basah...rupa2nye irfan muntah...habis bantal baju dia....saya pun bangun la tukar kan baju dia, sarung bantal semua...

bila suruh dia tido balik, dia naik atas sofa..tetiba dia muntah lagi..byk pulak tu..habis sofa, tilam semua...sepanjang tgh malam irfan merengek...dia pun tak dapat tido..mana tak nye..bila nak lena je, dia muntah...byk kali jugak la dia muntah tgh malam semalam

hari ni irfan muntah2 lagi..minum susu 2-3 teguk, muntah...minum air masak pun muntah...hari ni dia masih tak makan ape2...dia takut muntah...susah hati betul...makin kurus la dia nanti...asyik mengadu sakit perut je hari ni...

irfan tgh tido pagi tadi...asyik muntah je, byk kali tukar baju, last2 dia sendiri tak nak pakai baju



harap2 irfan cepat sembuh...kesian tgk dia muntah...tiap kali muntah mesti dia nangis...




"saya sgt sedih dan susah hati bila anak sakit"







written by,

17 comments:

Mimi said...

alahai..sian kt Irfan..sakit perut kot?
Nnt bawak gi klinik tau Wanie..bole doc bagi ubat tahan muntah...kesian budak2 kecik cepat dehydrated kalo muntah byk kali.

Hirda Ibrahim said...

betui wanie,
cepat2 bwk p klinik. doc will kasi ubat tahan muntah. kena mkn 1/2 jam b4 minum susu.

hardy camni le gak, b4 dia nk demam. dia will muntahhhh je. esoknya sure dia start demam.

mrs khairul said...

wanie go to PAED ASAP!! DONT WAIT UNTIL HE DEHIDRATED. TAKECARE DEAR..DONT PANIC

~~ciklinn~~ said...

alahai kesiannyer..... ermm aisy dulu selalukena....doktor ckp anginn.... mcm kita sebu tu.... n doc ckp bg minum 100plus...alhamdulillah okeyy

As said...

sian nyer dia muntah2... kalo teruk bawak la dia pegi jumpa doc wanie... mana la tau kot2 sakit lain...
sian bila tgk anak2 muntah ni...

ummy@tzi said...

naper xbwk pegi klinik wanie..? bahaya tuh dh berapa kali mnth..

[[ yong ibu chem ]] said...

wanie. takut budak2 ni dehidrasi nanti.
apa yg penting, bawa jumpa doktor cepat..

yantz-yeem said...

cian irfan dah kurus asyik muntah je...baik bwk pi klinik...takut ada infection...

aimi @ kamalina said...

alahai siannya...bab bdk muntah mmg menyedihkan...kita yg tua ni pun rasa sakit bila muntah, nikan pula bdk kecik.. dah bawa pi klinik ker??? get well soon irfan... ni mcm kena food poisoning je..

Puan Iza said...

Apa yg jadi kat irfan tu samlah dgn haikal hari tu...muntah2 ..tengah2 malam camtu lah....kol 4 pagi baru dia boleh tido....mmg kesian sgt tgk dia muntah2 nie...

Cian kat irfan tu, iza faham perasaan wanie sbb iza pun penah alami keadaan yg sama....mmg sedih sgt tgk keadaan anak camtu kan....

Dah bawak pi klinik ke belum?....hari tu doktor bagi haikal ubat tahan muntah....

Mama Adib said...

sianya

kita kalau muntah pun melepek inikan pulak budak2 hu hu hu

brightnur said...

tgk tajuk ingat k wani yang muntah2..hu

AyangAizul said...

alaa siannyer irfan. kena cam adeef gak hr tu yg mntah2 smpai xnak mkn minum sgl. risau la sgt2... pastu Adeef dah elok sihat, smbung ummi dia lak yg muntah2... hiks...
jgn wanie pun nnt sama gak ker...???? hihihihi

atty's said...

semoga irfan cpt sembuh

Jue ~ mama DnD said...

wanie, dalila pun kena mcm tu last week. sib baik mlm wekend kalo x naya gak mama dia kena ambik cuti bagai.start kul 2 pg dia muntah non stop sampai siang... x smeoat bw p klinik siang dah ok cam biasa..muntah tu kuar air sajork... selang 2 hari mama dia plak kena... huhu mmg x leh tahan... sampai melepek akak...p klinik kena inject kat punggung... rela jerlah sbb mmg tak tahan dah sakit perut. balik dr klinik danish plak kena..habis muntah dlm keter. sib baik x lama tp cecepat p klinik... dr kata virus. kena minum air byk.

Jue ~ mama DnD said...

eh.. lupa.. irfan semoga irfan cepat sembuh yer...:)

mamahanees said...

Hanees pun baru kena last month.....sampai 10x muntah. Mmg kesuan. Tp alhamdulillah tak sampai ke tahap masuk wad.

Mg anak2 kita sentiasa di bwh lindungan Allah.