looking for unique and personalized gifts???

Monday, December 22, 2008

aktiviti di hujung minggu

sebenarnye kami plan nak dok rumah je sabtu lepas...tetiba pagi2 lagi ibu aku call..nak confirmkan pasal corningware warehause sale....ibu nak dtg sini semata2 nak pegi warehouse sale tu..tapi setelah ibu berbincang ngna ayah, diorang tak jadi dtg...ibu cuma pesan kat aku kalau aku pegi warehouse sale tu...

aku ni pulak macam malas je nak pegi..aku bukan nye nak beli pun..tapi kesian pulak kat ibu, kami pun pegi la...kami pegi pun dah tgh hari

corningware warehouse sale
tempat: Atria Damansara
tarikh: 19-21 Dec 2008 ( weekend baru ni)

mr. irwan parking agak jauh dari atria tu..tak parking kat dalam takut takde parking...rupa2 nye byk parking kat dlm tu...hehehehe...

sampai2 je terus cari corningware..sebab ibu aku pesa corningware (yg from the freser, to the oven to the table)...agak ramai jugak org...semua beli bukan sikit2...murah la tu kot..aku sebenarnye tak tau pun harga asal corningware tu..tak penah beli sebelum ni..hehehe

ni la hasil rembatan hari tu


nampak macam byk kan..tapi bukan semua aku punya...ibu punya yg byk...aku punya cuma set corningware tu 1 dan pyrex bakeware tu..yg lain ibu punya..

set corningware 6 pieces tu(bentuk bulat) RM229..murah ke ek?...pyrex bakeware 2.35L tu rm29...corningware casserole 1.5L (square) rm89 (sampai 4 biji ibu pesan)...

yg lain2 ade set pinggan mangkuk corelle, set corningware casserole dan macam2 lagi...

byk jugak aku beli...satu hal nak mengangkut ke kereta..dgn irfan yg meragam sebab dah ngantuk lagi...last2, aku tunggu kat pintu masuk atria, mr. irwan pegi amik kereta, parking kat dlm pulak...nak jalan2 kat atria tu..tu first time aku pegi atria...

balik dari atria, singgah kedai makan sepupu mr. irwan...teringin nak makan bakso...ahaksss...dapat jugak la aku merasa bakso sepupu mr. irwan tu...

konon2 nak keluar kejap je la..tapi sampai rumah mlm jugak...huh..kami ni kalau keluar, mmg mlm baru balik...walaupun plan nak keluar kejap je...huhuhu...

ahad nye pulak, dan irfan dok rumah je...mr. irwan ade job..mlm baru balik kg sri aman....walaupun kg sri aman ni 5 minit je dari rumah, seminggu sekali baru dapat balik...teruk betul kan..heheheh



written by,

12 comments:

~~ciklinn~~ said...

wanie..... mmg murah yerk..... hari tu dapat gak email pasal warehouse nie....

tapi laki aku kata no budgettt... huhuhuhuhuhu

yantz-yeem said...

murah sesnagt ke wani? mmm kalo dpt free kan best....

eMMa@iKKa said...

kira murah lah tu Wanie..tp ikka rasa sama jer murah dia kalau beli kat langkawi..tp pk2 balik berbaloi lah ibu Wanie beli tu..:) Worth the price!

atty's said...

behnya..byknya sopink..

yong said...

wanie..member opis dia gi, mmg murah lah jugak..

Sue@MamaMaryam said...

murah la tu..syoknya..

Sham Ummi Echa said...

byknyer beli... murah la tu kot..sbb rasanya set conningware mmg mahal.. biasa set dia 400 ke atas kan...daku x penah beli yer.. hehehhe

SaDi said...

bestnye shopping... kira murah laaa tu... berbaloi laaa... :D

Hirda Ibrahim said...

rm229??? murah le tu wanie, kat jj kalu yg bulat, hirda tgk paling murah pun rm429.

kan mula2 hirda nk pi gak, tapi bc komen org dlm shoping & sales. ramai kata x murah sgt compare to normal price, murah rm70 cam tu jek. tu yg malas nk pi, terus plan nk pi tgk kat duty free next week (blk kg.. :)).

kalu hirda tau rm229, sah2 aku tercongok kat atria pagi2 buta itu... huhuhu...

mrs khairul said...

baguih wanie..sgup redah warehse sale demi ibu..mak2 kita mmg minat benda mcm nih kan..niza x berapa minat beli pinggan mangkuk nih..heheheh..tp rsnya corningware tuh mahal..niza ada 1 set hadiah kawen dr kak long niza..guna pun jarang2..kalo ada org dtg umah jek..hehehehhe..

farah amoi said...

wahhh
wanie!
murah la tuhhhh
issshhh la
heran ler
kat penang ni x penah ade w/house sales ke
aku yg x penah ambik tau ni!


suka tgk aksi babah kejar irfan tuh
lucu nau

Zanna_MamaBatrice said...

bestttnyyerrr wanie
murah ler tu wanie...kalu normal price dlm RM4++ kot.....dah kira 1/2 tu dari harga asal wanie

bagus beli corningware @ pyrex nie, tahan lasak.....zana xde lagi set2 camtu.......takpe, kot2 nanti sesat ke langkawi boleh ler aku beli plak.......