looking for unique and personalized gifts???

Friday, December 12, 2008

ape cerita hari ini



hari ni aku dan irfan takde kat rumah...parents aku dtg semalam...hari ni nak pegi rumah opah kat ampang..lepas tu pegi cheras pulak...sepupu aku nikah hari ni kat cheras lepas asar...

aku dan irfan ikut parents aku..mr. irwan kan keje...lepas keje la baru dia ke cheras...

aku dah lama tak masak dinner...kami kan tgh diet..jarang2 sgt makan mlm....mkn buah je ok...hikss...tapi semalam parents aku dtg..so kena la masak dinner..aku masak simple2 je...sup tulang(tulang korban hari tu), sayur kailan, ikan goreng, dan kentang goreng sos tiram...lama aku teringin nak makan sup tulang ni tau...gambar2 takde pulak..lupa pulak nak snap....dah siap masak terus ngap je....from the kitchen to the dining table to the stomach...hahahah

8 comments:

Cik Puan Mimi said...

musim raya korban ni memang sana sini buat sup tulang.. tapi ingat, tulangnya kena tanam tau.. tak boleh buang merata2

SaDi said...

kentang goreng sos tiram... tak pernah buat... nak cuba laa utk makanan anak sadi... :)

Jue ~ mama DnD said...

samalah kita wanie...hrtu dpt tulang masa qurban buat sup... siap buat sup gear box lagi..hehehe... daku x mkn sgt tkt naik tekanan darah... en.e1 sukalah..tp puas nak berebusnya lbh 3 jam rasanya...

Puan Iza said...

skang mesti sumer org makan daging korban kan...macam boleh masak dgn daging nie...iza selalu wat singgang dan goreng kunyit jer...:-)

Mimi said...

sedapnya menu dinner wanie..saya punya fave sup tulang rusuk...yumm

Sham Ummi Echa said...

daku pn baru habiskan daging korban smlm..daku wat masak blackpepper jer sonang.. dpt byk gak..tp daku da bg kt MIL suh dia msk..aku amik sket jer utk kitorang laki bini mkn..byk2 kang keras kekung lak dlm fridge tu nnt

Sue@MamaMaryam said...

mak aku msk sup gearbox mlm ni..sedapnya..

mrs hafiz said...

sup tulang , pandainye masak..
maria hrp mil je suke masak ni..
kitorg tukang hirup sup aje.. hehe