looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, December 23, 2008

irfan's breakfast

pagi tadi aku buatkan pankek untuk irfan...

tapi rupa nye tak berapa menjadi cam pankek...heheheh


Resepi nye aku amik dari buku Family Circle Baby and Toddler Food

Junior Pikelets

Ingredients:
1 cup self-rising flour
1/4 teaspoon bicarbonate soda
2 tablespoon caster sugar (aku gula gula biasa je)
1 egg
1/2 cup milk
2 teaspoons oil
1/2 cup sultanas (aku letak byk2 sebab irfan suka kismis)

Method:
1. Sift the flour and soda together into a bowl. Stir in sugar.
2. Make a well in the centre and whisk in the combined egg, milk and oil to make smooth batter. Add the sultanas.
3. Heat and lightly grease a frying pan. drop teaspoons of the batter into the pan and cook until bubbles form. Turn and cook the other side until golden. Serve with butter



written by,

7 comments:

eMMa@iKKa said...

uhhh..!! rajin-rajin wanie nie..kalau ikka beli yang ready made tu jer...tinggal letak susu dan bancuh jer...hehehehehe..:)

Mimi~Najeeb said...

ha'ah...rajin la Wanie..kitorang pun selalu guna yg readymade..
Tapi yg buat sendiri nyer lagi bagus kot kan..bole sukat sesuka hati ikut citarasa sendiri kan..

Sue@MamaMaryam said...

mak aii nampak sedap je tu..rajin la wanie ni...

en_me said...

ala, gi jerr mcd pekena hotcakes w sausage tewww.. ehehe

SaDi said...

pernah dengar tak lagu..

ooo.. goreng lempeng lempengnye hangus...

hari tu sadi masak pancake... pancake ku hangus... huahuahuahua :D

yong said...

nampak shedappp lah wanie...

Jue ~ mama DnD said...

rajinnya wanie... x penah g buat pancake..hehehe.. slalu buat lempeng jer ekeke....nampak cam sedao jer wanie...