looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, December 9, 2008

kari kambing

FIL aku tolong2 org sembelih lembu korban kat surau kg sri aman ni...tugas utama dia adalah masak daging kambing untuk org2 yg tolong sembelih dan melapah daging korban....FIL aku ni mmg terer masak..kalau ade ape majlis kat surau, mesti diorang minta FIL aku yg masakkan...

sebelum balik rumah, in laws bekalkan kari kambing dan daging yg FIL masak kat surau...byk lak tu kari kambing..tak terabis kami makan

kari kambing yg sedap..rindu betul aku masakan FIL ni..sejak ade SMIL dia dah tak masak..

tu sikit je baru..ade byk lagi dlm periuk..siap buat breakfast makan ngan roti lagi..masih tak habis2 lagi..mana leh makan kambing byk2..

daging..tapi tak tau masak ape..bukan rendang


mr. irwan makan ngan nasi impit...mr. irwan pun rindu masakan bapak nye..iye la aku ni kan tak berapa pandai masak..hiksss

13 comments:

yong said...

perghh powerrrr kari kambing!!!
cicah dgn roti prata pun sodap tu!

:)

Eija Sam a.k.a Purple 28 said...

sedapnyer...

sayangibu said...

meleleh air liur tengok kari kambing FILmu ittew...nyamnyamnyam

~~ciklinn~~ said...

sedapnyer tgok kari tu....

hehheheh aku ni konon tak makanlah kambing kan... tapi kalo nampak mcm kari tu..mau aku bedall jerk kikikiiki

tapi kau jgn bgtau itu kambing key...

Mimi~N said...

yumm..kari cicah dgn roti benggali yg takda kulit tu sangatlah sedaaapp...yummm
terliuq pepagi ni tgk kari kambing FIL mu Wanie

lieya_latif said...

sesetgh org tak leh makan kambing ni....kalo lieya plak mmg antu kambing...kalo gi beli beriani or bukhara sure lieya pilih kambing dulu he he hehehe....

sedapnye tgk kari tu wanie oiii...pekat likat.....aku suke tang tulang2...sedap sedut...he hehe

Mama Safiyyah said...

sedapnya kambing......

~aza...as / ummie afiq~ said...

pepagi buteerr ni tengok kari kambing yang pekat berminyak itu betul2 menggugat keimananku...hahhahaa...sedap betul nampak kari tuuu...tambah2 pulak kambing...sure tak pusing kiri kanan dah :D...but itu bukan kambing kaann??? sure lembu kaann?? coz daging korban...selalunya lembu ;)

Puan Iza said...

Wanie...tahniah tuk pemenang pengunjung bertuah blog iza :-)

ooo kari kambing....daku x mkn la....huhuhu

ILA said...

wowiy.... kari kambing tu!! sedapnyer kalo buat cicah ngan lempeng ehhehe

PerantauSepi1306 said...

wuhoooo terlior akak nengoknye ;D bak mai sket.. hehehehe

Cik Puan Mimi said...

kari kambing memang sedap tapi tak leh makan banyak, kolesterol tinggi woooo...

mrs hafiz said...

kambeng?? hmm sedapnye..
maria belasah je..
dulu2 mmg pelik n takmo makan, tp kenela rasa.. dah rasa.. hmm baru tau nikmat..hehe