looking for unique and personalized gifts???

Thursday, December 4, 2008

mewarna

irfan sekarang suka sgt mewarna...bangun pagi je, terus cari colour pencils dan colouring book dia....dah 3 buku habis diconteng..selalunya dia suruh mama atau abah yg kaler kan bukunye...bila dah habis semua kena calour, minta beli yg lain...

buku ni baru dibelikan..penuh la dgn contengan tak lama lagi


kusyuk betul irfan mewarna..


kaler kaler..jgn tak kaler..


bila dah puas mewarna, pensil kaler dibiarkan bersepah2...ni yg geram...bila aku amik penyapu nak sapu sampah, baru la kelam kabut dia mengutip pensil kaler yg bersepah2 tu

14 comments:

mrs khairul said...

wanie bijak nya orfan tuh dh pandai color..mesti dia kreatif nnt..kanda ada gak calor set tp dia dok color dinding ok..tu yg aku hangin nih..

pssstt..happy belated anniversary moga kalian sentiasa bahagia dia samping irfan yg comel..

SaDi said...

conteng buku takpe... jgn sampai colour dinding... huahuahuuahua :D

farah amoi said...

melentur buluh...bia dr rebung nye

hehhee
tp my darwisY ...bukan takat mewarna
tp siap mau pencil kaler tu cecepat tumpul...
sbb leh suh mama tukar yg lain
sofa semua lantai....abiskaler nye

farah amoi said...

melentur buluh...bia dr rebung nye

hehhee
tp my darwisY ...bukan takat mewarna
tp siap mau pencil kaler tu cecepat tumpul...
sbb leh suh mama tukar yg lain
sofa semua lantai....abis kaler nye

Mama Safiyyah said...

hehehe you should try finger paint dari pelikan.....my Yayah enjoy sangat main benda alah tu......walaupun kita kena extra jaga, tapi kalau sekali sekala ok jek......diorg seronok main benda tu.......and senang nak basuh kalau kena kat baju pun......

Mimi~N said...

wanie, saya blom pernah bagi Najeeb kaler2 ni semua..teringin la gak..semlm gi Ikea..patutnya ku beli aje kan magic pen utk Najeeb...tp risau dia conteng dinding..dinding rumah kitorang lak guna cat zaman dolu yg takleh lap guna kain kalo kotor

eMMa@iKKa said...

Oh Wanie! kes Irfan nie sama mcm Trisyia..pantang nampak pen ker..pencil ker crayon ker...ngan kertas..mmg sibuk nak menulis dan mewarna...:)

Syikin said...

kilang kiko kat puchong. tau tak DHL puchong? nak senang ikut giant puchong pun bleh... dari giant terus ja sampai jumpa kilang haier sblh kiri.. so ambik kiri. simpang pertama belok kiri..terus sampai nampak kilang kiko..tapi ni sale baby kiko tau..saiz dari NB ke 3-4 tahun ja kot.

Syikin said...

kilang kiko kat puchong. tau tak DHL puchong? nak senang ikut giant puchong pun bleh... dari giant terus ja sampai jumpa kilang haier sblh kiri.. so ambik kiri. simpang pertama belok kiri..terus sampai nampak kilang kiko..tapi ni sale baby kiko tau..saiz dari NB ke 3-4 tahun ja kot.

Jue ~ mama DnD said...

pandai irfan color... dalila 2-3 hr ni pun tgh gila mengaler...tu pun sbb aku keluarkan meja tulis dansih dulu letak kat ruang tamu..so dia excited nak duk kat meja tu....kesian tgk dia tertonggeng² mengalrer kat lantai tu yg aku keluarkan.. tp dalila byk menyongteng dr mengaler..pastu x habis² suh aku lukis 'fish'... penuh 1 buku fish...

Azie said...

kusyuk nyer irfan mewarna...

lieya_latif said...

GOOD BOY irfan...nanti masuk sekolah mesti excited nak belajar sebab irfan kecik2 dah mule kenal buku..........

Jasfyra said...

bagus ajar anak dari kecik cintakan buku..nanti dah besar mesti bijak..

mrs hafiz said...

syg jugak dia ngan kaler pensel dia tu ye.. ;)