looking for unique and personalized gifts???

Monday, December 1, 2008

ke padang rengas

pukul 5 pagi sabtu lepas aku dah bangun bersiap2...irfan pulak senang je dia terjaga..so takde la meragam bila nak siap2 kan dia...tak mandikan kan pun pagi2 buta tu..tukarkan baju je...kol 6 lebih kami bertolak ke padang rengas..

best jugak jalan pagi2 ni..sejuk je...takde la rimas je dalam kereta...kami berhenti kat R&R Tapah untuk breakfast dan mandikan irfan...ramai nye org kat R&R tu...begitu ramai sampaikan makanan kat R&R tu kebanyakan nye dah habis...lepas breakfast ala2 kadar je(sebab tak byk choice yg tinggal), kami pun mula kan perjalanan balik...

sampai rumah pengantin dalam pukul 10.30 pagi...sebenarnye pengantin ni( lelaki dan perempuan) kawan kami masa sekolah dulu...takde la aku kekok sgt nak tunggu mr. irwan shooting nanti...cuaca pulak mendung2 je...tak panas..takde la rimas...



dalm 11.30 pagi ibu aku call..dia dah ade kat kuala kangsar...hehehe...nak jemput aku dan irfan...rindu ngan cucu nye la tu..sampai sanggup jemput kami kat padang rengas tu...tinggal la mr. irwan kat rumah pengantin...parents aku bawak kami ke taiping..hanya untuk makan..lepas tu ke ipoh, rumah makcik aku..lepas mr. irwan habis shooting, dia pun ke ipoh jugak..kami bermalam kat ipoh..

irfan seronok la kat situ..ade kawan main..tak henti2 main...sampaikan bila sepupu2 aku tu nak makan pun irfan ajak main jugak...sampai ke malam nak main je..main naik turun tangga...bukan tangga tinggi pun...rumah makcik aku ni setingkat je...tapi dari ruang tamu nak ke ruang rehat ade 2 anak tangga..dari ruang tamu nak ke dining room ade 4 anak tangga..nak ke dapur ade 2 anak tangga...design rumah nye camtu...irfan seronok la naik turun tangga..bila lampu semua dah tutup, nak tido pun nak main tangga jugak..sekali berdentum la jatuh tangga..aku pulak dalam toilet masa tu...nasib baik tak tinggi..jatuh anak tangga yg bawak sekali..meraung la si kenit tu..lepas tu baru nak tido..ish ish ish..dah sakit baru nak tido

13 comments:

eija28 said...

wanie kampung kat perak erk....kan dah jatuh tangga irfan nie....kesian nyer dia...ada benjol x?

oliole said...

nenek rindu dengan irfan.....
irfan suka panjat tangga eh? macamlah dengan sawBebe kat kampung atoknya kat kampung gajah, pasir salak...
dah tengah malam pun nak panjat lagi tangga, last-last tena guna luggage dan kerusi halang tangga tu...barulah amoi kecil tu nak tidur...

Mama Mya said...

wah bestnye balik kg.. nak ikut.. kata besan hahaha muakaka gelak guling2...

adeh jatuh tangga sakit tue.. cam hampir2 ngan citer saya nie kekeke.. biasalaa cik mya pun lepas sakit ke or kena marah baru laa tido hehehe

re = bila tue mama irfan nak masuk meminang kakakaka (gurau jek)

mrs khairul said...

ishhh..jatuh tangga..nasib x pape kan..hehehe..bdk laki mmg lasak kan wanie..kanda nih lom pnh jatuh g sbb dia dh bese umah ada tangga..lau je dia turun naik..

irfan nmpk beso dlm gamba..tp live soooo cute..auntie nak pegang dia x mo..oooo irfan x nak kwn ngan auntie yek...huhu..

ILA said...

Wah IRFAN jenjalan ke perak yer!! ok la tu sempat jenjalan...kalo x mesti Wanie boring jek lepak ngan IRFAN berdua, sementara tunggu papa nyer abis shoot gambar pengantin.

hahaha IRFAN ni sama la cam AFIQ... jakun bila tgk tangga w/pon bukan tangga yg tinggi...

muhaiyom said...

seronoknya irfan dpt main..sampai jatuh2 tangga..nasib baik xdok pape..ni musti tgh lasak

Puan Iza said...

irfan jatuh tangga ker?..benggol tak...cian dia...

Puan Gee said...

Irfan excited sangat dapat geng main turun naik tangga tue...

Mimi~Najeeb said...

siannyer Irfan jatuh tangga..sib baik anak tangga yg kt bawah je.
Boys mmg camtu kan..suka adventure mcm2.

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

iskhh..iskh..seriau tul tengok budak2 jatuh..takut..
cian irfan..sib baik tak derr aper2..

lieya_latif said...

wah jauh perjalanan....cewah.....

aduhai..boleh bayangkan camne irfan jatuh tangge tu....takpe...irfan budak kuat kan...takmo nangis2 okey...alah wanie, bukan irfan jek...mia ni pun same...kalo gi umah org yg ade tangga....siap laa die dok melanguk main kat tanggge jek he he he he

atty's said...

nasib irfan jth tak tinggi ye..
kalo tinggi bahaya.

Sham Ummi Echa said...

amboi jauhnya irfan brjalan.. pas2 jmpa plak sepupu sepapat dia.. sonok sgt la yer..smpai xnk tido..nk mainnn jer..sian dia jatuh tangga..sib baik x tggi kan..