looking for unique and personalized gifts???

Friday, October 10, 2008

budak tido lambat

irfan ni kan mmg susah betul nak suh dia tido awal...kena paksa2 pun tak nak tido..selagi tak kol 12 - 1 mmg susah dia nak tido...dah masuk bilik pun, dia leh mengamuk2 ajak keluar bilik, nak main...geram kadang2 tu...

semalam aku malas nak layan karenah si kenit ni...dia nangis2 nak keluar bilik...dah nak kol 12 time tu...mr. irwan naik angin...dia bukak pintu bilik... irfan pun keluar la..pastu mr. irwan tutup pintu...meraung la budak tu kat luar bilik...kesian pulak aku tgk...lepas tu baru la dia nak tido...hari2 macam tu tau...nak kena nangis dulu baru nak tido..ape la perangai si kenit ni...



sejak kipas syiling rosak ni, kami tido bilik...sebelum ni tido kat ruang tamu je...hehehe...irfan tido kat bawah je..takut jatuh katil...lepas tido kan irfan aku pun tido atas katil...irfan ni kalau tido lasak sgt...kekadang tu boleh masuk bawah katil lagi...aku dah letak bantal byk2 nak elakkan dia masuk bawah katil...tapi boleh masuk jugak...kalau tido atas katil ni mmg dah jatuh la si irfan ni...

10 comments:

Ayong said...

wanie...sama la kita..sampai sekarang ni kitorang suka tido kat ruang tamu je...chem tu lasak sgt..byk kali dah sejarah jatuh katil..:)

Mimi~Najeeb said...

wanie..najeeb pun pernah camtu ..masa bulan posa tu..b4 tido mesti nak nagih dulu, baru tido. Tapi now da ok dah. Elok gak Irfan pas tutup pintu tu dia nangih nak masuk bilik balik. Kalo Najeeb, kita tutup pintu, dia terus turun tangga...huhu..sabor je la

yantz-yeem said...

ooo..mcm tu plak gaya irfan tido yea...aqil kalo ngantuk sgt sampe tersengguk2 kat kusi nunggu mama & ayah nye masuk bilik...hehehe aqil pon dah lasak skg...tido kat katil dia sorang je konker..ditolak nyer mama &ayah ke bucu2 katil...so far aqil tido x penah jatuh katil lagi..ayah nyer jatuh katil ada la...hahahahahaha

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

adoii pening kepala kan kalo anak tidur lambat ni..satu hari kat opiss pening kepala..so far jannah tak pernah lambat tidur./.paling lambat pun kul 10.30 mlm..tapi make sure tutup lampu...

AyangAizul said...

Adeef pun sama liat nak tido. ummi ngan abah dia slalu tido dulu, dia sibuk nak tgk tv. dia sker tgk elmo's world kat ch613, kul 12mlm. kang dah ngantuk, dtg la selit2 kat ummi. kitorg tido kat hall jer dpn tv. kalo tido dlm bilik pun dia nak dok luar gak tgk tv.

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam,
budak-budak memang cam tulah, liat sungguh nak tido, anak pompuan akak pun samer, liat giler time tido

SaDi said...

masa sadi tidurkan budak-budak ni... sadi letak atas katil single... pastu kat bawah tuu sadi letak kusyen... kalau jatuh... tak laa sakit... :D

Hirda Ibrahim said...

pernah buat camtu kat hardy gak.. dia relaxxx je main sorang2..huhuhu...
x mkn saman punya anak!!

eja said...

irfan susah nk tido mcm aqidd la jugak..hari2 kene paksa tido..sampai tetido sambil duduk, sambil pegang biskut mulut ternganga, sambil berdiri dalam kete kat seat belakang sorang2 n tamau diubah kedudukannye..tah macam2..mata tu dipaksanye suh celik..adula.. wanie, insyaallah kalo sempat kak eja pegi..skang ni sibuk setelkan hal2 sebelum berangkat..wanie tau kan kak eja akan fly 23october ni ke aachen, germany..kalau tak sempat jumpa, maafkan kak eja kalau ade salah dan silap ye..wish me luck. selamat hari raya wanie, irfan & iwan :)

eija28 said...

byk entry eija dah terlepas nie wanie....sampai bawah katil pun irfan boleh jatuh erk...