looking for unique and personalized gifts???

Friday, October 24, 2008

peristiwa menakutkan

hari ni mr. irwan balik awal...ade open house TM hari ni...dia malas nak pegi berebut2 makan, so dia pun balik la awal...

sampai2 je rumah, mr. irwan ajak pegi ioi mall..nak cari hadiah wedding untuk member ofis dia esok...beli hadiah kat jusco je...

ade satu incident kat jusco tadi...lepas2 beli hadiah, kami pegi makan kat food court jusco tu...tgh2 makan adik mr. irwan pun sampai..join makan sama...sementara tunggu diorang habis makan, aku pegi customer service jusco..nak balut hadiah...tgh2 beratur tu, aku nampak irfan berlari2...mr. irwan ade sekali dgn dia...tiba2 blackout...gelap2 segelap2 nye..takde satu lampu pun menyala...dgn cash register tu off...mmg tak nakmpak ape...orf sebelah pun tak nampak

perkara pertama aku terfikir adalah irfan....aku takut dia masih berlari2 masa blackout tu...aku risau takut dia terlepas tgh dari mr. irwan...mmg takut betul aku masa tu...macam2 aku fikir...aku nak jalan ke tempat diorang mmg tak boleh...gelap gelita tak nampak ape...hampir seminit baru lampu menyala balik...terus aku pegi cari mr. irwan dan irfan...nasib baik masa blackout tu mr. irwan dah letak irfan dalam trolley...alhamdulillah...mmg risau sgt time tu...

lepas balut hadiah kami terus balik...mr. irwan pelik, kenapa takde emergency light satu pun masa blackout tu...patut ade...kata mr. irwan la...aku tak tau la...mr. irwan pun ade cakap kalau la time tu irfan tgh berlari2 macam tadi....

ini satu pengajaran utk aku...aku tak pernah terfikir akan jadi macam ni kat shopping kompleks...sentiasa la pegang tangan anak...w/pun dia tak nak dipegang, macam irfan...walaupun kita ikut mana dia pergi, kalau berlaku blackout macam tadi...macam mana?...anak yg sedang ketakutan tu, mestila berlari ntah kemana..kita pulak tak dapat melihat dia di dalam gelap tu...

rasa nak tercabut jantung aku bila fikirkan irfan masa blackout tadi

5 comments:

cHeRyNa PiReS said...

errrr....nervous plak bace posting nieh...boleh bayangkan keadaan tuh.
baik2 nanti ye!:D

* tumpang lompat dlm blog nieh kay:D

atty's said...

salam wanie..seram kty baca entry kali nie.dag dig dug..jantung kenang kan irfan..betui kata wanie..syuukur irfan ok..alhamdullilah

azie(mama auni& erin0 said...

adoi klu azie pun takut jugak..dah gelap..mcm2 leh jadi...azie dok risau auni la nie klu berjalan payah betoi nak pgg tgn dia..dah bc citer wanie nie takut la..klu jadi apa2 menyesal xsudah

mamahanees said...

Luruh jantungku. Syukur irfan ok. Nak kena lbh berhati2 pasni

mrs hafiz said...

giler suspen..
kalau kat rumah ok lagi.. tu pun risau gila..takut bb terlanggar ke, tersadung ke..
ni lagi la kat mall..
peringatan..