looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, October 22, 2008

roti pulak

semalam hari memasak sedunia..hehehe..kenapa ntah aku terajin pulak masak semalam....

semalam utuk dinner aku buat roti....mr. irwan dah lama minta aku try buat roti...dia mmg suka makan roti2 ni...setelah sekian lama dia minta, semalam baru la aku terajin nak buat...teruk betul bini mr. irwan ni...kehkehkeh....

first time buat roti ni..risau jugak takut tak jadi...jom tgk hasil nye


cinammom roll yang rupa nye tak cantik


roti sosej


aku buat cinammon roll, roti sosej dan roti inti sambal ikan bilis(baki sambal nasi lemak siangnye)...gambar roti inti sambal ikan bilis tak sempat nak snap mr. irwan dah ngap dulu...sedap kata nye...berkali2 puji...seronok bila suami makan masakan kita dan puji sedap...bersemangat nak masak macam2 lagi untuk dia...irfan pulak suka makan cinnamon roll tu...sebab aku letak chocolate chip...

mr. irwan : sedap la roti ni...macam bakery...lenkali boleh try buat roti2 lain pulak...belajar buat croissant pulak....

nasib baik la aku ni SHAM skarang...boleh la blajar masak macam2 untuk mr .irwan...dari internet je pun....

8 comments:

Eisha said...

sedapnye cinnamon roll tu...nk resepi :P

Mimi~Najeeb said...

Wanie..sekali tgk mcm roti beli kt kedai punya la (ni pujian tau)

Sue@MamaMaryam said...

wah..skill memasak wanie dah bkilat ni.. nak try buat gak la.. syoknya klu buat mknan dan di mkn en somikan...

Jue ~ mama DnD said...

terrornya wanie...leh buat roti lg... daku ni usah kata roti cikut raya pun tatau....
betul kata mimi mcm yg kat kedai punya...

Hirda Ibrahim said...

tabik spring la wanie..
1st time buat jadi rupa camtu.
mcm kat bakery tau..x tipu..

lieya_latif said...

wah!!! teraa laa ko wanie....cantik roti2 ko....cam kat bakery plak...dah bukak kedai dah nie .....he he hee

As mama Adriana Amani said...

wanie... best arrr.. suka tgk awak masak... w/pun roti... sedap gitew... kiter ni mmg giler tgk makanan sejak nandung ni...
hmm... rajin betul mama si irfan ni...
kalo kiter la... ntah jadi aper la masakan tuh... whakakakakak

mamahanees said...

Pandainyerrr wat roti. Mcm kat kedai. Tu belum jdk chef lg tu. Best la irfan :-)

Nak resepi gak