looking for unique and personalized gifts???

Thursday, October 23, 2008

roti lagi

semalam ptg aku call mr. irwan tanya dia nak makan ape dinner nanti...tapi mr. irwan nak keluar mlm tu...ade meeting kat shah alam....tapi dia suh jugak aku buat roti...untuk breakfast kata nye...

amboi2 mr. irwan....hari2 nak suh aku buat roti ke?layan kan je la...lagi pun barang2 nye masih ade lagi....so semalam aku pun buat la roti...kali ni buat roti bun kosong je...try resepi lain pulak

hasil nya...


semalam aku dinner berdua ngan irfan je la...ni la dinner aku....bread bith mushroom soup..


cinnamon roll ni aku buat untuk irfan...ptg semalam, irfan siap nangis2 ok nak makan roti ni..."roti ket"(roti coklat) dia mintak...aku kan letak chocolate chip kat cinnamon roll tu..tu yg dia suka...dia dah habiskan 2 biji masa sarapan...ptg dia minta lagi...dah habis la kan....

cinnamon roll untuk irfan...buat lebih sikit untuk breakfast irfan hari ni


ha makan2 la puas2...jgn minta la ptg kang sudah la..jenuh pulak aku nak buat roti tiap2 hari...nak menguli tu yg malas tu...kalau ade breadmaker kan senang...ape lagi mr. irwan beli la sebijik..leh hari2 makan roti...

7 comments:

Zanna_MamaBatrice said...

pandai wanie buat roti
nengok pun dah nampak sedap
kalu rasa sure hari2 mintak cam mr irwan tukan....jimat oooo

Anonymous said...

rajin nyer wani!!!!!
eh!..sedap nih, bagik lah resepi..nak try gak buat kat umah..lagi satu, resepi spageti yg si kenit tgh ngadap tuh, kaler putih tuh..

-Nany-

wanie said...

nany,
resepi roti tu wanie dapat dari internet je...nanti wanie paste kat sini ye..
spegeti putih yg mana ye?...yg terbaru ni guna sos spegeti segera je...

Jasfyra said...

aduh sedapnya....nak cikit....

Ayong said...

kalau homemade..mmg best lah kan..tu yg mintak hari2 tu hehehehee

Anonymous said...

Wani...
resepi spagethi cheese and herbs nama die, mix herbs dah ader kat umah tapi jarang guna, sebab tak tau nak masak ape lagi, balik keje umah dah letih, weekend jer la kalu pree nak masak2 nih..but. spagheti mcm senang jer nak buat..wani guna cheese ape yer?? cheddar ke?

-Nany-

wanie said...

nany,
yg tu wanie guna sos pasta segera je...hehehe