looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, January 28, 2009

jom lunch

lunch yang simple2 je weekend lepas

sotong goreng tepung


ikan goreng untuk ibu saya..ikan goreng mesti ade untuk ibu


sup sayur yg pucat lesi


semua saya masak sendiri..kecuali kari ikan ni..saya tak pandai buat kari...parents saya pulak mmg suka kari..kalau saya buat sendiri kang tak sedap camne pulak kan...beli je la...balik rumah, panaskan, tambah bendi banyak2...kari ni sedap..beli dekat gerai nasi campur dekat2 rumah je..irfan pun suka makan kari ni


last sekali..potato wedges untuk adik saya dan irfan...yang ni pun bukan buat sendiri..goreng yg frozen tu je


ooo ye..ade ulam, sambal belacan dan sambal tempoyak..tu pun beli jugak...heheheh..gambar nye takde pulak..beli kat gerai yg sama ngan kari ikan..sedap sambal tempoyak dia..kesimpulannye semua lauk2 kat situ sedap2..kalau malas2 masak, makan kat situ je..ahaksss

kan simple2 je lunch kitorang...parents saya pun mmg suka makan simple2 ni..kalau buat asam pedas ke, masak lemak ke, nanti ikan goreng jugak yg diorang cari..hmmm









written by,

9 comments:

** yong ** said...

perghh nyummy!

bagi yong kalau dah ada ikan goreng n sambal belacan atau tempoyaj dah memadai dah!

berpinggan akan ku makan!

lieya shayunk said...

wah very delicious makanannya...
my feberet sotong tepung itu...
sgguh yummy...
hehe...=)

arine said...

sodapnye..

farah amoi said...

sodaaaapppp nye...!
hehehe...iza ni rajin nau masak yea...
sama la kita...yg simple² lepas le
kalau mai tang kari ke ...gulai ke...cari kedai le jawap nye..!

ehh....nampak menarik jugak potato wedges yg frozen tuh
nak kena g cari jugak le
sbb kami satu famili suka makan wedges tuh!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

sdp2 nyerr lauk tu...

Sham Ummi Echa said...

simple2 tu la yg lg sedap tau...irfan pndai mkn kari ker.. sy x penah lak bg kari kt echa.. terer la irfan leh mkn pedas..

buzzybug said...

sedapnya laa hai... lapar plak tu...

SaDi said...

nak buat sotong goreng laa nanti... mesti anak sadi suka... :D

SaDi said...

nak buat sotong goreng laa nanti... mesti anak sadi suka... :D