looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, January 7, 2009

a little celebration for mr. irwan

takde celebrate sgt pun..dinnier pun kat rumah je...aku masak...kali ni takde surprise kek macam tahun lepas..mula ingat nak tempah kek..tapi pikir2 balik, sape pulak nak habiskan satu bijik kek tu nanti...so tak jadi la tempah

untuk dinner sempena birthday mr. irwan, aku cuma masak simple2 je...takde special sgt pun...aku buat sheperd pie...pie ni mr. irwan yg request..dia kata dah lama tak makan sheperd pie...

ni la rupa sheperd pie yg aku buat



yg sebenar2nye sheperd pie ni takde pastry bawahnye..aku pandai2 je letak..sebab aku buat satu bekas besar..senang nak potong nanti..sheperd pie ni aku dapat resepi dari internet, pastu aku ubah2 ikut cara aku sendiri...


mula2 aku ingat nak buat kek sendiri..tapi aku ni kan fail bab2 kek ni...daripada kek tak jadi nanti, baik aku cari alternatif lain ganti kek...fikir punya fikir...aku pun buat cheese tart...

plan nak buat blueberry cheese tart...barang2 tak beli lagi..takkan nak beli ngan mr. irwan...kata surprise walaupun takde surprise mana pun...hehehe...so pagi2 semalam aku pegi la kedai kat rumah aku ni..jalan kaki berdua ngan si irfan...semua barang2 ade kecuali blueberry..ye la...bukan besar pun kedai tu...supermarket kecik je...mmg la takde blueberry nye...so aku ganti ngan coklat je la

jadila chocolate cheese tart..rupa nye tak berapa cantik ye


model tangan...ahaksss


takde kek..potong cheese tart pun jadi la..lilin pun takde...takde pulak jual kat kedai tu...
happy birthday to u..happy birthday to u...kalau irfan nyanyi " beday uuu you"


birthday boy


irfan suka sgt ngan chocolate cheese tart tu..bertambah2 dia makan


budak comot..siap kepala pun nak makan jugak


my two beloved heroes


mana habis kami bertiga makan semua2 tu kan..lepas makan, kami balik kg sri mana..bawak sheperd pie dan cheese tart tu...

very2 simple celebration kan...takde fancy2 dinner pun...tapi tgk mr. irwan happy...sebab semua nye dari air tangan isteri nye ni...lagi special kata nye...luv u hubby...muahhh....

lenkali birthday wanie, mr. irwan masakkan pulak la...heheheh






written by,

16 comments:

iwan said...

Thanks A Lot Mama Irfan...
Irfan pun semlm dok nyanyi lagu hapi besday je.. walaupun bunyi x betul..
Thanks u so much.

Mimi said...

sedapnyer shepherd pie tuu..cheese tart tu pun nampak sedapp..
betoi tu Wanie..kalo kita masak sendiri lagi special dr beli kann..

eMMa@iKKa said...

Wanie!!!! sedaaaaaaaaaaaap nyerrrrrrrr!! Untung lah hubby Wanie dpt Wanie yang suka baking. tak macam daku yang tak suka baking bukan apa..pernah mencuba..tp asyik tak menjadi tu yang frust tu..:(

Cik Puan Mimi said...

memang betul tu, tak perlu berbelanja besar, yang penting walaupun celebrate kecil2an, suami happy, anak happy, kita pun puas hati..

Willie said...

Hi,

Found your blog through JuJue. I like the layout. Simple and clean. Hope to read your blog more. How old is your son?

Mama Mya said...

wah bestnye.. untuk en.suami dapat isteri pandai masak.. hope wanie n family bahagia selamanye.. amin

yantz-yeem said...

sedap nyer....wani leh ar ajor camner nak baking2 nie...huhuhuhu dpt tgk jek...

Hirda Ibrahim said...

pandai wanie buat shepperd pie.
kalu hirda, beli le nampaknya...

betui wanie, kalu buat/masak sendiri lagi bermakna...

Sham Ummi Echa said...

ohh bruntung nyer hubby wanie dpt isteri yg baik..rajin..n..pndai masak nih.. shepped pie n cheese tart tu nmpak sgt sedap okeh..meleleh air liur tgk cheese tart tu

Puan Iza said...

Pandainya wanie buat shepperd pie tu....nampak cam sedap jer....bertuah en. irwan ada isteri cam wanie....:-)

A'ah la...wat celebration kecik2 camni lagi best kan....tak yah nak beli kek bagai. nnt tak abis mkn...membazir :-)

atty's said...

mmg beruntung mr irwan..
diah palin besh ialah masakan dr isteri sendiri..

sedapnya shepard pie tuh..
nak skit.

eija28 said...

wanie ko sememangnyer pandai masak...klu eija lor....confirm aku beli jerk!!!

ILA said...

walah....shedapnyer cheese tart tu... Untung Mr.Irwan dapat makan sedap2 dr air tangan isteri dia ni...syabas!!

Ermm Irfan pon dah puting free yer?... sama la ngan AFIQ. yey...yey akhirnyer berjaya gak kita memisahkan gadget kesayangan diorang tu...

lieya_latif said...

HEPI BESDEI TUK MR IRWAN...semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki....

padelieya tak simple laaa wanie...meriah...suke lieya tgk...sangat lain dari yg lain.... cantik la pie wanie...menjadi.... terliur tgk....irfan pun kemain suke lagi yeak.....

Zanna_MamaBatrice said...

so sweet...yelah wanie, x perlu belanja besar nak tunjuk kita appreciate @ show kita nyer love kan....just simple2 but bermakna....betul tu kata mr irwan, air tangan isteri lagi special....

wanie nie pandai masak ler....vangga ler ngan wanie...

kalu zana, ntah jadi apa agaknyer...he he he

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam perkenalan

hope tak kisah I link yr blog to mine

nak tanya resipi tuk chocolate cheese tart tu.. tgk gmbr aje dah tahu sedap ke tak ...