looking for unique and personalized gifts???

Sunday, January 4, 2009

mission accomplish

sebelum cerita aktiviti kami sepanjang cuti hari tu, nak cerita dulu satu mission aku yg dah accomplish....ape kah itu?

jeng jeng jeng....























yeay...irfan skarang dah puting free....










meh aku cerita camne irfan boleh cerai puting ni....

sebelum ni macam2 cara aku try nak pisahkan puting dari si irfan...try gunting, tapi mengamuk2 dia nak puting jugak....try letak benda pahit (aku letak nescafe), tapi dia dah bijak, dia suruh basuh bersih2 puting dia tu...

2 hari sebelum kami balik teluk intan, aku saje la tak nak bagi irfan puting masa dia nak tido malam...irfan merengek2 jugak minta puting kesayangan dia tu...aku cakap cockroach dan three blind mice amik...hehehe....irfan mula2 diam je...lepas tu dia minta lagi...aku cakap benda yg sama...gelisah jugak irfan nak tido mlm tu...aku sembang2 ngan dia, akhir nye irfan berjaya terlelap tanpa puting...esok dan hari seterusnye nye pun aku tak bagi puting kat irfan....

sekarang sudah seminggu lebih irfan tak hisap puting...walaupun ade masa2 nye dia teringat kat puting dan mintak, tgh2 mlm teraba2 cari puting dan masukkan tangan dlm mulut, sebab ingat kat tgn ade puting, Tetapi alhamdulillah sekarang irfan dah puting free.....yeay....

Bravo to anak manja mama ni...


one mission accomplish...lepas ni ade beberapa mission lagi...antara nye nak potty training si irfan ni....




written by,

12 comments:

Zanna_MamaBatrice said...

huuuwaaaa
irfan dah puting free

wanie, zana dah try duna kaedah yg wanie dah try @ irfan.........berjaya at that time jerlah .........esoknyer dia mintak lg.......kalu ngan zana gagah jugak ler nak tarik perhatian dia dr puting tu........tp, bila zana kerja... tinggal ngan nenek........hancus usaha zana .......tu yg bowink tu.....

arine said...

wah..irfan dh puting free! Baru macho..hehehe..

oliole said...

wahhh...
bestnya...irfan dah puting free...
nasib baik bebe dari kecik tak puting...kalau tak jenuh saya nak bagi tau tiger dah gigit puting dia...

Hirda Ibrahim said...

congrats wanie...
rasanya coz wanie SAHM, boleh sentiasa monitor irfan.

hirda ni, kalu terlupa hantar puting pi nursery, cikgu dia awal2 dh sms, hardy x leh tido coz x de puting... :(

hirda x try lagi letak nescafe. nk try gune puting lama dia. puting baru sayang le pulak..hehehhe

eija28 said...

yehaaa!!!

irfan now dag free puting....
nasib baik si iman eija x ajor isap puting...klu tidak...jenuh gak nak ceraikan nyer tu kan?

Hirda Ibrahim said...

re: b4 less rm311. lepas less tinggal rm280. yg ada tangkal tu lagi mahal wanie. rm351 b4 less. tapi time hirda tgk masa bln oct 08 lepas price dia rm303 je. in 2months naik sampai rm50. isk isk...

kat jusco rm469 rasanya.

Aza...As :) said...

baguslah wanie...irfan dah tak isap puting... :)...lain budak..lain caranya nak ceraikan puting dari diorang ni....wanie full time dgn irfan memang boleh sangat dok monitor dia....tarik perhatian dia ke lain bila dia mintak puting kaann??? ;)

Mimi~Najeeb said...

waah....congrats!! da puting-free..pasni nak start toilet train ye?
wanie untuk sebab SAHM senang nak monitor anak kalo nak puting-free training and potting training..good luck in potty training :D

Sham Ummi Echa said...

congrats irfan..pasni baru ler lg nmpk macho kan..

lieya_latif said...

tahniah wanie...senang plak wanie pisahkan puting ngna irfan......irfan plak jenis budak kuat hati.....senang terima kenyataan......

lieya dulu senang dlm susah....mia dulu kuat puting cam irfan jugak...die kene sakit kaki tangan dan mulut tu baru die stop puting sebab kat mulut penuh ulser.....he hehehe

mrs hafiz said...

bagus la dah tak nak puting lg..
leh jaga gigi :)

Cik Puan Mimi said...

wah tahniah sebab dah puting free.. bila si emily tu nak stop puting ni.. gigi tu dah nak "jooo" dah .. grrrr