looking for unique and personalized gifts???

Friday, January 9, 2009

Kuala kangsar pulak

on the way balik teluk intan dari taiping, kami singgah di kuala kangsar kejap...lunch kat kedai2 tepi sungai tu...nak try makan laksa kuala kangsar...aku belum pernah makan laksa kuala kangsar lagi

parents aku tgh berbincang nak makan kat mana


tgh jalan2 nak pegi kedai makan, nampak pulak gerai jual pisang goreng...ade pulak apam tapai...sedap tau apam tapai..kat sini aku tak pernah jumpa pulak apam tapai ni..siap lepas makan, ibu aku pegi beli lagi apam tapai tu..kat teluk intan pun susah nak jumpa apam tapai...

tgh beratur nak beli kuih..gambar apam nye tak de la pulak ye..si irfan pulak sama sibuk mengintai kuih mana dia berkenan


lepas makan, jalan2 kat kedai2 kraftangan dekat2 situ...mr. irwan beli labu sayung..mmg dah lama dia nak beli labu sayung ni...sedap minum air dlm labu ni kata nye..

jalan2 kat jambatan


sebijik je pun beli labu ni..dah buat simpan air pun



tgk la aksi si irfan..macam merajuk ngan atuk nye je...hiksss


acu irfan yg tak nak bergambar..takur aku letak gambar dia dlm blog...hahaha..












written by,

8 comments:

Willie said...

Pasal maKan makan ni bagi aku susah betul kalau nak cari benda nak dimakan ataupun tempat makan yang best. Hehehe... that labu is unique.

eija28 said...

wah...berjalan sakan yerk si irfan nie.....

ILA said...

errkkk tgk labu sayong nih...tingat citer jangan pandang blakang la pulak hehehhe

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

kuala kangsar???bestnyer..suker beli kekabu bantal kat sini..cendolnyer pun sodap...

Sham Ummi Echa said...

jgnkan makan..dengar pon x penah pasal apam tapai nih..sdp sgt ker?

labu sayong tu aku ada gak..tp wat perhiasan jer.. x buh air pon..

nifalnin... said...

suke la niza tgk gambar irfan ngan atuknye tu.. sgt dramatik... comel jer...

SaDi said...

amik award kat blog sadi :)

Minister Of Mind said...

apam tapai <- erk..teman orang kuala pun tak tahu. Rasanya tak pernah tengok pun..