looking for unique and personalized gifts???

Friday, January 23, 2009

nak jalan2

kebelakang ni si irfan, lepas mandi je ajak jalan...tiap kali dah siap2 mandi, pakai baju, terus tarik tangan saya "jom jom...yalan"..kalau dapat jalan seronok la dia...


semalam dari pagi lagi si irfan dah bising ajak jalan..so petang semalam saya bawak la si irfan ke playground kat sini...seronok la dia main..panjat2 sana2 sini..tak padan ngan kecik..nak main panjat2 cam budak besar pulak...saya yg takut dia terjatuh..

irfan ah pandai nak berkawan..tiap kali bawak dia main kat playground, dan jumpa budak2 lain, mesti nak main sama..main lumba2 sape turun slide dulu..kalau kawan dia tu lambat, dia tunggu naik tangga sama2..pastu gelak2...bila tak nampak kawan, dia pun tanya mana kawan dia tu....seronok pulak tgk irfan main camtu..selalunye irfan ni main sorang2 je..tak join org lain..

irfan ni kalau dapat main kat playground mmg tak nak balik la..dah kol 7 lebih pun tak nak balik lagi..puas pulak nak memujuk nye...bila ajak tgk fish, dia ternampak pulak swimming pool...dah nak swim pulak...adoila..kalau awal lagi boleh la swim..ni dah nak maghrib...pujuk2 la..cakap balik rumah dulu, esok baru swim..

sampai rumah, terus dia cari pelampung tangannye...nak swim la...menangis2 la dia macam ni


jap lagi kena la bawak irfan pegi swim..dah lama pun tak bawak irfan pegi swimming pool..









written by,

3 comments:

Mrs. Hasanif said...

mesti irfan syok dpt main air...hehehe

SaDi said...

esok sadi pun nak gi bawak bebudak main kat swimming pool... :)

Puan Iza said...

Samalah dgn Haikal ni...susah tul nak ajak dia blk kalo pi main kat playground...skang nie iza jarang dah bawa dia pi playground sbb memandangkan susah nk ajak dia blk.....siap nangis2 tu...adusss!