looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, January 14, 2009

what's for dinner

tgh pening2 fikir nak masak ape untuk dinner...tiba2 teringat pernah tgk kat ntv7 ahad lepas..rancangan masakan..dia ade tunjuk cara2 nak buat fish n chips...kebetulan fillet ikan ade...so try la buat fish n chips untuk dinner



bukan fish and chips..tapi fish and wedges...ahakss...saje nak try buat potato wedges pulak..salad takde pulak kat rumah...

ingatkan susah la nak buat fish n chips ni..senang je rupa nye....saya tak buat pulak tartar sos nye...sebab takde bahan2 nye kat rumah..makan ngan ape2 sos kesukaan anda je la

ni irfan punya la...model fish n wedges


budak yg tak sabar2 nak makan



makan guna sudu dan garfu je la...pisau takde pulak..takkan nak guna pisau dapur yg buat potong2 sayur pulak kan









written by,

13 comments:

eija28 said...

wanie nie klu bab2 masak....mmg semua menjadik jerk....ada talent boleh buka restoran nie.....nak tanya wanie dok umah sepenuh masa ke?

Cik Puan Mimi said...

bestnya, terasa macam makan kat restoren fish n chip jer. hehehe

senang tak nak buat ek?

Willie said...

Nampak sgt sedap

eMMa@iKKa said...

uhhhhhhhhh menu western nampak makan malam..Dah lama rasa nyer tak makan makanan westernn asyik makan eastern jer ngan sambal belacan...

hehehehe..sekali sekala tukar menu pon sodap ek..

~~ciklinn~~ said...

wah sedapnya..llinn tak pernah lagi wat benda nie... apa yer resepi nyr....

ku tgok mr.irwan yg lapor tu..hihihhhi

wanie duk umah yer..... samalah kita..free YM linn yer..

yantz-yeem said...

wah sempoi nyer....kan bagus kalo ari2 mkn camnie...xde la badan aku nie gimuks sgt duk asyik melantak nasik jek...:(

Mimi~Najeeb said...

mmm..dapnyer fish n chips tu...nak sket leh tak Irfan?

Sham Ummi Echa said...

wahh..wanie ni kalo bab2 masak ni kan..presentation tu cam mkn kt kedai jer tau.. nmpak dap jer sumer..

lieya_latif said...

pergh....terliur lieya tau...mesti rangup giler tuuu..tgk tepung yg bersalut pun dah tau dah....irfan punye tu byk sangatlaaaa...meh laa share ngan auntie...hik hik hik

atty's said...

pandai irfan hah.nak makan..
fud look nyammie..huhuuhhu..leleh airliur hah

mama mya said...

fuyoo sangat sedap hingga memukai saya di sini hehehe.. nak sikit kekeke

mama-ⓘⓔ said...

aloo wanie,

oo ye ker? kalau camtu senang nanti bleh dtg keumah leen yea..
bleh borak2..ekeke...

(*raya nanti bleh jemput kan..?)

Zanna_MamaBatrice said...

pening erk wanie coz' ari2 masakkan
kami plak pening tak tahu dah nak makan kat mana..asyik2 tempat yg sama jer....naik muak dah